Vincent d
Vincent d
2022-08-20
Geverifieerd
Hebben de zaakjes goed voor elkaar met prachtige en goed onderhouden boten, wat het vaarplezier vergroor! Goede en heldere uitkeg over boot en vaarroute vooraf, kaarten en visitekaartje met telefoonnummer meegekregen voor het geval dat… Daarna lekker 3 uur gevaren in een prachtige en zeer goed onderhouden boot en lekker genoten van het mooie weer op de kanaaltjes in Giethoorn, de Bovenwijde en het Molengat. Een aanrader!!!
Lees verder
Cheryl V
Cheryl V
2022-08-03
Geverifieerd
Hele mooie boot en goede service! Hele mooie houten elektrische boot, mooiste die we gezien hebben. Kan je makkelijk met 6 tot 8 mensen op zitten. We waren door de file iets later dan gereserveerd, maar was geen probleem. Zeker aan te raden 👍🏻
Lees verder
Peter VDB
Peter VDB
2022-07-30
Geverifieerd
Luxebootjes met startplaats vanaf het veel rustigere Giethoorn Noord Dit bedrijf verhuurt de originele, hout afgewerkte luxe punterbootjes en staat zelfs garant voor de bouw ervan. Bijzonder aan te raden omdat je vertrekt vanaf het veel rustigere Giethoorn Noord. Zeer stille fluistermotoren met eenvoudige en leuke klikhendelbediening. Doordat je vertrekt vanaf hun rustig gelegen werf, vaar je gegarandeerd zowat alleen door Giethoorn Noord als je vroeg komt zoals ons (10 u), zelfs in het hoogseizoen. We hebben de volledige uitgebreide rode route van ca 15 km gedaan, absolute aanrader die je door het Klooster, de Bovenwijde, Zuideynde, en de drukke dorpsgracht loodst.
Lees verder
Geert
Geert
2022-07-28
Geverifieerd
Mooie natuur en een mooi bootje Mooie zelfgebouwde en goed onderhouden houten punter. Leuke afwisselende route met natuur en het dorp.
Lees verder
Gerrit B
Gerrit B
2022-07-24
Geverifieerd
Super goed Super alles goed geregeld. Mooie boot. Na verdwaald te zijn werden we na 1 telefoontje netjes en vlot opgehaald
Lees verder
J-P.W
J-P.W
2022-07-23
Geverifieerd
Goed bedrijf met mooie boten Bij aankomst zeer vriendelijk ontvangen. Aardige wedewerkers die de tijd voor je nemen, ook voor de uitleg van de vaar routes en boten. Ze hebben ook zeer mooie boten.
Lees verder
Sara M
Sara M
2022-07-23
Geverifieerd
Nice boat rental in Giethoorn The boat is very comfortable and beautiful. The team is friendly and helpful. We recommend Wildeboer!!
Lees verder
Trulyasia83
Trulyasia83
2022-07-17
Geverifieerd
Une agréable journée en bateau Nous avons passé une très agréable journée avec le bateau d'Yvonne Wildeboer. La communication a été très bonne et efficace. Le bateau est confortable et esthétique, un vrai plaisir.
Lees verder
Doris D
Doris D
2022-04-17
Geverifieerd
Amazing experience by boat Great family business with the finest trip oak boats! Very welcoming and adapting to our needs and schedule! We recommend warmly!
Lees verder
Ed v
Ed v
2022-04-17
Geverifieerd
Geweldige boottocht Fantastische locatie om vandaan te vertrekken, supervriendelijke mensen en hele goede uitleg en tips. Iets te laat terug was geen enkel probleem werd voor vertrek al gezegd, dus geen stress. Hele mooie en fijne boten. Echt een aanrader!!!
Lees verder

Het verhaal van Jan

Punterliefhebber aan het woord
Het verhaal van Jan

De Punter een machtig mooi veelzijdig scheepje

In 1970 kochten mijn ouders een vakantiehuisje in Giethoorn en daar hoorde natuurlijk een punter bij. Omdat we in Noord zaten werd er bij Harm Wildeboer een punter besteld. Het werd een zeilpunter met een spiegel. Volgens mijn herinnering, ik was toen 7 jaar,  waren er toen in Giethoorn vooral punters met twee punten maar voor het zeilen zou een spiegel een voordeel zijn aangezien het roer altijd in het water zou blijven bij een sterke uitslag en bij een “echte” punter duw je het roerblad uit het water.

Later heb ik dat alleen maar als onhandig ervaren. Aan de spiegel kon geen roer en een buitenboordmotor tegelijk hangen dus tijdens het zeilen moest de motor eraf en door de spiegel was het punteren ook lastiger. Punteren doe je natuurlijk zonder een roer en de stok onder het schip steken was dan toch iets lastiger. Nu werd in de jaren 70 de buitenboordmotor steeds gebruikelijker maar wij bleven altijd alles punterend doen.

Punterwerf-wildeboer-punterliefhebber-aan-het-woord-jan-0.

We brachten al onze vakanties en vele weekenden in Giethoorn en hebben heel veel met de punter gevaren en kwamen op veel mooie plekken. De punter werd gebruikt voor het afvoeren van snoeiwerk en ook ’s nachts naar Zuid en zeilen op ’t Wiede deden we graag.

Als de schoonzoon van onze buurman, Klaas Wuite, de pinken, dat zijn koeien van 1 jaar oud, in het voorjaar verhuisde van Diever naar bij ons in de appelboomgaard waren we er graag bij om te helpen. Er werd een praam geleend en we wisten schoonzoon en de buurman te overtuigen dan een buitenboordmotor niet nodig was. Dus de pinken uit de veewagen de praam in en dan punterend op de klompen, samen met mijn zus, door de dorpsgracht naar de appelboomgaard of naar het weiland van Klaas Wuite aan de molenweg. In de Herfstvakantie gingen ze weer terug naar Diever en konden we weer de show stelen. Ik vond het altijd prachtig met die pinken in de boot, heb er gelukkig nog 1 vage foto van. Er moeten echt tientallen foto’s van zijn want al varende stopte iedere toerist om foto’s te maken. In de jaren zeventig waren er in Giethoorn Noord nog maar 3 actieve boeren omdat de kleine kavels en het vele werk, alles over het water, niet meer rendabel was.

In 1993, het vakantiehuisje was inmiddels verkocht en onze punter was verdwenen naar Gorinchem kwam ik via een advertentie in Hoorn een oude visserijpunter tegen. De WU2.  Een punter zoals ik die kende uit mijn begin jeugd. Dus vol in de teer en carbolineum zoals een werkscheepje eruit hoor te zien. De onderkant van Het scheepje zat helemaal in het blik, dat noemen ze een doodskleed zodat ze nog even kan blijven drijven. 

Punterwerf-wildeboer-punterliefhebber-aan-het-woord-jan-02

Met de WU2 heb ik 5 jaar gevaren met veel plezier in de Biesbosch. Echter om dat het scheepje uit 1940 was lag het inmiddels vaker op de bodem van de sloot dan dat die dreef. Tegen beter weten in ben ik  begonnen met een restauratie. Overigens een project waar ik geen idee had of het wel succesvol zou aflopen maar gelukkig kwam er na een half jaar iemand die het wel zou fixen in 3 maanden. 

Zoals je wel vaker leest met het restaureren van een houten schip liep het wat uit de hand en na 5 jaar was de WU2 geconserveerd en nu met moderne middelen zoals epoxy werd het onderhoud een stuk gemakkelijker. Gelukkig is het scheepje behouden en vaart ze nog steeds rond.

Andere liefhebbers aan het woord:

Punterliefhebber aan het woord
Yvonne Wildeboer

Het verhaal van Jan

Het verhaal van Jan Punterliefhebber aan het woord Het verhaal van Jan De Punter een machtig mooi veelzijdig scheepje In 1970 kochten mijn ouders een

Lees meer »
Punterliefhebber aan het woord
Yvonne Wildeboer

Het verhaal van Hans

Het verhaal van Hans Punterliefhebber aan het woord Het verhaal van Hans Punterpassie Als ik, als jochie van 4 achter onze gezinsbarak in kamp Ramspol,

Lees meer »
Punterliefhebber aan het woord
Martijn Sietsma

Het verhaal van Jos

Het verhaal van Jos Punterliefhebber aan het woord Het verhaal van Jos Het is een groot voorrecht een punter te kunnen laten bouwen. Wij kozen

Lees meer »
Punterliefhebber aan het woord
Yvonne Wildeboer

Het verhaal van Ewout

Het verhaal van Ewout Punterliefhebber aan het woord GP11 Toen ik in 1999 in Giethoorn een huis kocht, was de Gieterse punter die in het

Lees meer »
Punterliefhebber aan het woord
Yvonne Wildeboer

Het verhaal van Geert

Het verhaal van Geert Punterliefhebber aan het woord Het verhaal van Geert Eigenaar: GeertNaam boot: De Zwaluw (ingeschreven SSRP, Stichting Stamboek Ronde en Platbodemjachten)Type boot:

Lees meer »
Punterliefhebber aan het woord
Yvonne Wildeboer

Het verhaal van Philip

Punters in allerlei soorten voor allerlei doelen Punterliefhebber aan het woord Het verhaal van Philip Mijn schoonfamilie Wuite kwam tot 1942 vanuit Zwolle jaarlijks vakanties

Lees meer »