BOOTJE HUREN GIETHOORN

@meemetlee | Leanne Reisblogger

Bootje huren in Giethoorn bij Punterwerf Wildeboer

Giethoorn is een prachtig dorp in de provincie Overijssel, bekend om zijn grachten en romantische sfeer. Een leuke manier om dit dorp te verkennen is door een bootje te huren en rond te varen over de grachten.

In Giethoorn Noord, aan de rand van dit mooie waterdorp, staat nog een van de laatste twee punterwerven van Giethoorn.

Een gastvrij ambachtelijk familiebedrijf, dat al sinds 1933 op de huidige locatie gevestigd is en waarbij de liefde voor de punter al generaties lang wordt doorgegeven.

Vanaf onze Punterwerf huurt u niet zomaar een bootje, maar een echte, bij ons op de werf gebouwde, eikenhouten punter. De punter is een zeer stabiele en veilige boot. Hij werd van oudsher overal voor ingezet, want wegen waren er niet, alles ging per boot. Men voer vroeger alleen maar met de vaarboom. Dit is het bekende “punteren” door de grachten. Giethoorn is hierdoor beroemd geworden!

U vindt comfort en veiligheid belangrijk? Wij ook!
Daarom hebben we onze boten iets breder gemaakt en extra in de boorden verhoogd. Daardoor is het nog ruimer aan boord en de boot nog veiliger. Bovendien heeft u zo minder last van het buiswater op de meren en bij meer wind. De boten zijn voorzien van ruime zitkisten waar u uw spullen in kunt opbergen en waarop u gezellig naar elkaar toe kunt zitten. Doordat de punter is gemaakt van eikenhout ligt hij heel stabiel in het water. Aan boord liggen op de zitplaatsen kussens en voor de frissere dagen hebben we lekkere warme fleecedekens voor u. De punter is geschikt voor 8 volwassen personen.

Kortom, dé ideale verhuurboot!

Heeft u vragen of passen de tijden niet binnen uw mogelijkheden, neemt u dan gerust telefonisch contact met ons op.

Wij zijn bereikbaar op de volgende telefoonnummers: 0031 (0)521 361203 of 0031 (0)6 54258546.

Op de foto’s ziet u nog de rood/wit geblokte kussens. Wij hebben deze sinds corona in ons land is vervangen voor mooie afneembare kunstlederen rode hoezen!

Beleef het adembenemende natuurrijke gebied van Nationaal park Weerribben en Wieden vanaf het water.

Wat maakt een bootje varen in Giethoorn zo leuk?
Vanaf onze werf kunt u met de boot verschillende kanten op varen om onze prachtige omgeving te ontdekken. Gaat u voor de rust, dan vaart u richting de Weerribben, door de dorpsgracht van Dwarsgracht of maakt u een boottocht door het schilderachtige Giethoorn Noord en het natuurgebied rondom de dorpskern. Houdt u meer van een gezellige drukte, dan kunt u naar de dorpsgracht van Giethoorn Zuid. Het dorp is erg fotogeniek met zijn sprookjesachtige taferelen, paden, waterwegen en talloze bruggetjes, mooie rietgedekte boerderijen en prachtig aangelegde tuinen. U kunt dan onderweg even uit de boot stappen bij een uitnodigend terras, een museum, een aanlegsteiger bij een rietkraag of het eilandje midden op het Bovenwijde.

De elektromotor van de punter is eenvoudig te bedienen. Voordat u vertrekt geven wij u graag een uitleg over de motor en ontvangt u de vaarkaart van het gebied. Het parkeren bij ons is gratis! Net als het zwemvest voor de kinderen. Veiligheid gaat boven alles!

Komt u met de bus, dan is het maar een klein stukje lopen, de halte ligt nog geen 150 meter van de Punterwerf.

Bent u met de auto dan hoeft u alleen de straat over te steken (vanaf onze eigen privé parkeerplaats) naar de verhuurboten.

Reserveren?

Als u een bootje wilt huren, is het verstandig om dit van tevoren te regelen, zodat u zeker weet dat er een bootje beschikbaar is. U kunt dit online reserveren (s ‘ochtends minimaal twee uur of s ‘middags minimaal 3 uur) of u kunt telefonisch contact met ons opnemen. Het is mogelijk om ter plekke een bootje te huren, maar hou er dan rekening mee dat dit niet altijd meer mogelijk omdat de boten dan al verhuurd zijn. 

Prijzen verhuur eikenhouten boot

Bij Punterwerf Wildeboer kunt u een bootje huren voor anderhalf uur, meerdere uren en zelfs een hele dag.

1½ uur
60 Per boot
  •  
2 uur
80 Per boot
  •  
3 uur
105 Per boot
  •  
Populair
4 uur
145 Per boot
  •  
Hele dag
160 Per boot
  •  
Populair

BOOTJE HUREN IN GIETHOORN

Een bootje huren in Giethoorn is een leuke en unieke manier om dit prachtige dorp te verkennen. Het is een ervaring die je niet snel zult vergeten en een must-do als je in de omgeving bent. Dus pak je kans en huur een bootje in Giethoorn voor een onvergetelijke dag op het water.

U vindt comfort en veiligheid belangrijk? Wij ook! Daarom hebben we onze boten iets breder gemaakt en extra in de boorden verhoogd. Daardoor is het nog ruimer aan boord en de boot ook veiliger. Bovendien heeft u zo minder last van het buiswater op de meren en bij meer wind.

De boten zijn voorzien van ruime zitkisten waar u uw spullen in kunt opbergen en waarop u gezellig naar elkaar toe kunt zitten. Doordat de Punter (sloep) is gemaakt van eikenhout ligt hij heel stabiel in het water. Aan boord liggen er op de zitplaatsen kussens en voor de frissere dagen hebben we lekkere warme fleecedekens voor u. De punter is geschikt voor 8 volwassen personen.

CONTACT

Bel ons

Telefonische ondersteuning is
beschikbaar van 9 tot 5.
Bel ons gerust!

+31 (0)521 36 1203

E-mail ons

Voor algemene vragen
Kunt u via e-mail contact met ons
opnemen.

info@punterwerf.nl

Bezoek ons

Beulakerweg 48
8355 AJ Giethoorn


Op kaart bekijken