BOOTJE HUREN GIETHOORN - TRADITIONELE PUNTERS

@meemetlee | Leanne Reisblogger

Bootje huren Giethoorn: bij Punterwerf Wildeboer

Giethoorn, gelegen in de provincie Overijssel, is een betoverend dorp dat bekend staat om zijn grachten en romantische sfeer. Als u dit charmante dorp wilt verkennen, is het huren van een bootje in Giethoorn een fantastische optie. Geniet van een ontspannen vaartocht over de prachtige grachten.

Bij Giethoorn Noord, aan de rand van dit pittoreske waterdorp, bevindt zich een van de laatste twee punterwerven van Giethoorn. Deze gastvrije, ambachtelijke familieonderneming is al sinds 1933 op deze locatie gevestigd en heeft een lange traditie in het bouwen van punters, die van generatie op generatie wordt doorgegeven.

Bij onze punterwerf huurt u geen gewoon bootje, maar een authentieke eikenhouten punter die op onze werf is gebouwd. De punter is een zeer stabiele en veilige boot die vroeger voor allerlei doeleinden werd gebruikt, omdat er geen wegen waren en alles per boot ging. Men navigeerde vroeger uitsluitend met een vaarboom, een techniek die bekendstaat als “punteren” door de grachten. Hierdoor is Giethoorn wereldberoemd geworden!

Comfort en veiligheid staan bij ons hoog in het vaandel. Daarom hebben we onze boten iets breder en steviger gemaakt. Hierdoor is er meer ruimte aan boord en is de boot nog veiliger. Bovendien zorgt dit ervoor dat u minder last heeft van golven op de meren en bij winderig weer. Onze boten zijn uitgerust met ruime opbergkisten waarin u uw spullen kunt bewaren en waarop u gezellig naast elkaar kunt zitten. Dankzij het eikenhout waarvan de punter is gemaakt, ligt hij uiterst stabiel in het water. Aan boord zijn kussens op de zitplaatsen aanwezig en voor koelere dagen bieden we warme fleecedekens. De punter biedt plaats aan maximaal 8 volwassenen.

Kortom, de ideale bootverhuur!

Heeft u vragen of passen de beschikbare tijden niet bij uw planning? Aarzel dan niet om telefonisch contact met ons op te nemen. U kunt ons bereiken op de volgende telefoonnummers: 0031 (0)521 361203 of 0031 (0)6 54258546.

Let op: Op de foto’s ziet u nog rood-wit geblokte kussens. Vanwege de coronasituatie hebben we deze vervangen door prachtige afneembare kunstlederen rode hoezen!

Beleef het adembenemende natuurrijke gebied van Nationaal park Weerribben en Wieden vanaf het water.

Wat maakt een bootje varen in Giethoorn zo leuk?

Vanaf onze werf kunt u met de boot verschillende kanten op varen om onze prachtige omgeving te ontdekken. Gaat u voor de rust, dan vaart u richting de Weerribben, door de dorpsgracht van Dwarsgracht of maakt u een boottocht door het schilderachtige Giethoorn Noord en het natuurgebied rondom de dorpskern. Houdt u meer van een gezellige drukte, dan kunt u naar de dorpsgracht van Giethoorn Zuid. Het dorp is erg fotogeniek met zijn sprookjesachtige taferelen, paden, waterwegen en talloze bruggetjes, mooie rietgedekte boerderijen en prachtig aangelegde tuinen. U kunt dan onderweg even uit de boot stappen bij een uitnodigend terras, een museum, een aanlegsteiger bij een rietkraag of het eilandje midden op het Bovenwijde.

De elektromotor van de punter is eenvoudig te bedienen. Voordat u vertrekt geven wij u graag een uitleg over de motor en ontvangt u de vaarkaart van het gebied. Het parkeren bij ons is gratis! Net als het zwemvest voor de kinderen. Veiligheid gaat boven alles!

Komt u met de bus, dan is het maar een klein stukje lopen, de halte ligt nog geen 150 meter van de Punterwerf.

Bent u met de auto dan hoeft u alleen de straat over te steken (vanaf onze eigen privé parkeerplaats) naar de verhuurboten.

Bootje in Giethoorn Reserveren?

Als u een bootje wilt huren, is het verstandig om dit van tevoren te regelen, zodat u zeker weet dat er een bootje beschikbaar is. U kunt dit online reserveren (s ‘ochtends minimaal twee uur of s ‘middags minimaal 3 uur) of u kunt telefonisch contact met ons opnemen. Er is de optie om ter plaatse een bootje te huren, maar houd er rekening mee dat dit afhankelijk is van de beschikbaarheid, aangezien de boten mogelijk al zijn verhuurd.

huren punter 5

Prijzen verhuur eikenhouten boot

Bij Punterwerf Wildeboer kunt u een bootje huren voor anderhalf uur, meerdere uren en zelfs een hele dag.

1½ uur
60 Per boot
  •  
2 uur
80 Per boot
  •  
3 uur
105 Per boot
  •  
Populair
4 uur
145 Per boot
  •  
Hele dag
160 Per boot
  •  
Populair

BOOTJE HUREN IN GIETHOORN

Een bootje huren in Giethoorn is een leuke en unieke manier om dit prachtige dorp te verkennen. Het is een ervaring die je niet snel zult vergeten en een must-do als je in de omgeving bent. Dus pak je kans en huur een bootje in Giethoorn voor een onvergetelijke dag op het water.

U vindt comfort en veiligheid belangrijk? Wij ook! Daarom hebben we onze boten iets breder gemaakt en extra in de boorden verhoogd. Daardoor is het nog ruimer aan boord en de boot ook veiliger. Bovendien heeft u zo minder last van het buiswater op de meren en bij meer wind.

De boten zijn voorzien van ruime zitkisten waar u uw spullen in kunt opbergen en waarop u gezellig naar elkaar toe kunt zitten. Doordat de Punter (sloep) is gemaakt van eikenhout ligt hij heel stabiel in het water. Aan boord liggen er op de zitplaatsen kussens en voor de frissere dagen hebben we lekkere warme fleecedekens voor u. De punter is geschikt voor 8 volwassen personen.

CONTACT

Bel ons

Telefonische ondersteuning is
beschikbaar van 9 tot 5.
Bel ons gerust!

+31 (0)521 36 1203

E-mail ons

Voor algemene vragen
Kunt u via e-mail contact met ons
opnemen.

info@punterwerf.nl

Bezoek ons

Beulakerweg 48
8355 AJ Giethoorn


Op kaart bekijken