Alles weten over giethoorn?

DOE DE
INTERACTIEVE TOUR

foto: Paul van Gaalen

Varen door de natuur

100% Duurzaam

Gratis parkeren voor de deur

Ga ook eens op expeditie in Giethoorn!

De start van deze ‘MooveGo challenge’ begint bij ons op de werf.

Langs de hele vaarroute hebben we allerlei checkpoints gemaakt: Daar krijgt u informatie over de historie van ons dorp, de (oude) ambachten, de ongerepte natuur en het beheer hiervan.

Hoe is het dorp geworden zoals het nu is? U leert het allemaal aan de hand van leuke doe-opdrachten in de app. Zo is er een quiz, een puzzel of een minigame. Tussendoor zorgen leuke weetjes voor afwisseling en een boeiend verhaal voor een unieke beleving.

Met een schat aan ervaring over Giethoorn komt u dan terug naar de haven van de werf. Het is dé manier om het dorp écht te ontdekken. De tour is een onvergetelijke belevenis!

VOOR WIE IS DE INTERACTIEVE TOUR?

De interactieve tour is geschikt voor jong en oud. Met zijn tweetjes, met het hele gezin of met vrienden. Wellicht organiseert u ook net een familie- of teamuitje? Door het puntensysteem zijn de opdrachten en spelletjes ook makkelijk in teamverband te doen. 

Download de app en doe de self-guided tour die werkt op GPS-herkenning. Zo krijgt u onderweg bij de checkpoints alle informatie.

De prijs voor de interactieve tour bedraagt € 15,-. U kunt de tour bij het huren van één van onze puntersloepen bijboeken. Heeft u zelf een boot, neem dan contact op met de werf. We bespreken dan graag de mogelijkheden.

De tour is op dit moment alleen in het Nederlands beschikbaar.

WAT HEEFT U NODIG?

U heeft enkel een smartphone met een 4G verbinding nodig om de MooveGo app te kunnen downloaden. Zorg voor voldoende ruimte voor de software. De app werkt alleen op Android 9 of IOS 12 en uiteraard alle versies die hierna komen. Op onze werf krijgt u dan een uitgebreide instructie met een QR code. Deze QR code is tegelijk het toegangskaartje om de interactieve tour te kunnen beleven.

AMBACHT

Giethoorn is niet zomaar een dorp. Dankzij het ingrijpen van turfstekers en rietsnijders ontstond een landschap vol meren, grachten, moerasbossen en trilveen. Juist dit unieke verweven verhaal – waarbij de belangrijke rol van mensenhanden nooit vergeten mag worden – is het vertellen waard. Dit bracht ons op het idee van deze interactieve tour. U zult ook merken dat het één niet zonder het ander kon. U leert welke rol de traditionele boten met hun geringe diepgang speelden. De ambachtslieden in het veld konden hun werk immers niet uitvoeren zonder gebruik te maken van het “Gieters Gevaer”; de boaties, punters, vlotten en bokken.

NATUUR

We laten u varen over de grachten, meren, langs bloemrijke weilanden en de moerasbossen. Daarbij kunt u volop genieten van de ongerepte natuur in het adembenemende landschap van het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Ook de dorpskern van Giethoorn is erg fotogeniek. Laat u hier verrassen door de talloze bruggetjes, prachtig aangelegde tuinen en mooie rietgedekte boerderijen op hun “huuspollen”.

@meemetlee | Leanne Reisblogger

GIETHOORN

MENSEN DIE U VOOR GINGEN

Bram
Bram
03/11/2022
Mooiste en beste boot in Giethoorn Het bootverhuurbedrijfje is net buiten het centrum gelegen waardoor je eerst door een mooi stukje natuur vaart en langs het meer vooraleer je het dorp binnenvaart.De boot was prachtig en van zeer goede kwaliteit, veel beter dan de andere boten die we zijn tegengekomen; tevens zeer goed onderhouden en zeer net.De bootverhuurster is zeer vriendelijk en rekende ons geen extra kosten aan toen we de boot een half uur té laat binnenbrachten.Twee dagen later zijn we nog eens teruggegaan om een grotere toer in het natuurgebied te doen en vanuit de uitkijktoren een mooi panorama te aanschouwen.Op het einde hebben we de bootwerf van het familiebedrijfje kunnen zien. Voor ons is dit zeker het allerbeste adres in Giethoorn.
Liesbet V
Liesbet V
02/11/2022
Topervaring bij kleinschalige ambachtelijke bootverhuurder We werden heel hartelijk ontvangen door de familie Wildeboer. De prachtige boten worden door hen zelf gemaakt.. We hadden het geluk dat we eventjes konden piepen in de werkplaats zelf, indrukwekkend.. Meneer nam de tijd om ons de route rustig uit te leggen en we kregen ook nog eens een plannetje mee en een telefoonnummer voor in geval van nood ( wat we gelukkig niet nodig hadden).. Omdat het best wel fris was kregen we ook dekentjes mee die goed van pas kwamen..Voordeel van het frissere weer was dat het super rustig was op het water... De route die wij deden ging ook niet door het echt toeristische centrum maar dat vonden we een plus.. Nadien hebben we nog het echte centrum te voet verkend en zagen we dat het bootje dat wij huurden echt wel het mooiste was :). Ook de prijs viel super goed mee...
Dean from Cambridge
Dean from Cambridge
02/11/2022
Great service Fantastic. So nice to sail a traditional vessel. I loved supporting this traditional boat building family. Very authentic.
Audrey H
Audrey H
04/10/2022
Wonderful experience in every way!! We enjoyed the boat ride very much! This rental place is at the north end of the town of Geithoorn, and well worth the couple of extra minutes if you are coming from the centre of town. You have many more options for tour routes from here, and will see more of the nature and farms than taking a boat from the centre of town. Our host Yvonne was very accommodating, her English was fantastic and she spent time to ensure we were comfortable with our planned route and with driving the boat. We highly recommend this boat rental. There is a lovely restaurant where you can stop for lunch too. Also we would recommend to come later in the season when the canals are not so full with boats, we had no problem navigating our way, with the help of great maps provided. It has been the highlight of our trip for sure!!
Ad D
Ad D
09/09/2022
Leuk dagje varen Giethoorn Wij hebben met z'n tweeën een punter gehuurd.Bij aankomt hebben we de auto gratis geparkeerd hier is voldoende ruimte voor.We werden uiterst vriendelijk ontvangen Na ons aangemeld en het formulier te hebben ingevuld, kregen we een duidelijke uitleg over de route en de werking van de boot.Ook kregen we een kaart van de route mee.Het is een mooie omgeving om te varen, met wat smalle en bredere gedeeltes.Ook een klein en wat grotere meertjes met wat eilandjes. De route door Giethoorn was gezellig en gelukkig niet zo druk.Al met al een leuke ervaring.Met een hele leuke boot.
Vincent d
Vincent d
20/08/2022
Hebben de zaakjes goed voor elkaar met prachtige en goed onderhouden boten, wat het vaarplezier vergroor! Goede en heldere uitkeg over boot en vaarroute vooraf, kaarten en visitekaartje met telefoonnummer meegekregen voor het geval dat…Daarna lekker 3 uur gevaren in een prachtige en zeer goed onderhouden boot en lekker genoten van het mooie weer op de kanaaltjes in Giethoorn, de Bovenwijde en het Molengat. Een aanrader!!!
Cheryl V
Cheryl V
03/08/2022
Hele mooie boot en goede service! Hele mooie houten elektrische boot, mooiste die we gezien hebben. Kan je makkelijk met 6 tot 8 mensen op zitten. We waren door de file iets later dan gereserveerd, maar was geen probleem. Zeker aan te raden 👍🏻
Peter VDB
Peter VDB
30/07/2022
Luxebootjes met startplaats vanaf het veel rustigere Giethoorn Noord Dit bedrijf verhuurt de originele, hout afgewerkte luxe punterbootjes en staat zelfs garant voor de bouw ervan. Bijzonder aan te raden omdat je vertrekt vanaf het veel rustigere Giethoorn Noord. Zeer stille fluistermotoren met eenvoudige en leuke klikhendelbediening. Doordat je vertrekt vanaf hun rustig gelegen werf, vaar je gegarandeerd zowat alleen door Giethoorn Noord als je vroeg komt zoals ons (10 u), zelfs in het hoogseizoen. We hebben de volledige uitgebreide rode route van ca 15 km gedaan, absolute aanrader die je door het Klooster, de Bovenwijde, Zuideynde, en de drukke dorpsgracht loodst.
Geert
Geert
28/07/2022
Mooie natuur en een mooi bootje Mooie zelfgebouwde en goed onderhouden houten punter. Leuke afwisselende route met natuur en het dorp.
Gerrit B
Gerrit B
24/07/2022
Super goed Super alles goed geregeld. Mooie boot. Na verdwaald te zijn werden we na 1 telefoontje netjes en vlot opgehaald

CONTACT

Bel ons

Telefonische ondersteuning is
beschikbaar van 9 tot 5.
Bel ons gerust!

+31 (0)6 54 258 546

E-mail ons

Voor algemene vragen
Kunt u via e-mail contact met ons
opnemen.

info@punterwerf.nl

Bezoek ons

Beulakerweg 48
8355 AJ Giethoorn


Op kaart bekijken