Doe de interactieve tour!

LEER ALLES OVER
GIETHOORN

foto: Paul van Gaalen

Varen door de natuur

100% Duurzaam

Gratis parkeren voor de deur

Interactieve Tour

Ga ook eens op expeditie in Giethoorn!

De start van deze ‘MooveGo challenge’ begint bij ons op de werf.

Langs de hele vaarroute hebben we allerlei checkpoints gemaakt: Daar krijgt u informatie over de historie van ons dorp, de (oude) ambachten, de ongerepte natuur en het beheer hiervan.

Hoe is het dorp geworden zoals het nu is? U leert het allemaal aan de hand van leuke doe-opdrachten in de app. Zo is er een quiz, een puzzel of een minigame. Tussendoor zorgen leuke weetjes voor afwisseling en een boeiend verhaal voor een unieke beleving.

Met een schat aan ervaring over Giethoorn komt u dan terug naar de haven van de werf. Het is dé manier om het dorp écht te ontdekken. De tour is een onvergetelijke belevenis!

VOOR WIE IS DE INTERACTIEVE TOUR?

De interactieve tour is geschikt voor jong en oud. Met zijn tweetjes, met het hele gezin of met vrienden. Wellicht organiseert u ook net een familie- of teamuitje? Door het puntensysteem zijn de opdrachten en spelletjes ook makkelijk in teamverband te doen. 

Download de app en doe de self-guided tour die werkt op GPS-herkenning. Zo krijgt u onderweg bij de checkpoints alle informatie.

De prijs voor de interactieve tour bedraagt € 15,-. U kunt de tour bij het huren van één van onze puntersloepen bijboeken. Heeft u zelf een boot, neem dan contact op met de werf. We bespreken dan graag de mogelijkheden.

Handige tip: Zorg ervoor dat je een powerbank bij je hebt, zodat je niet zonder batterij komt te zitten.

De tour is op dit moment alleen in het Nederlands beschikbaar.

tour-door-giethoorn-05

WAT HEEFT U NODIG?

U heeft enkel een smartphone met een 4G verbinding nodig om de MooveGo app te kunnen downloaden. Zorg voor voldoende ruimte voor de software. De app werkt alleen op Android 9 of IOS 12 en uiteraard alle versies die hierna komen. Op onze werf krijgt u dan een uitgebreide instructie met een QR code. Deze QR code is tegelijk het toegangskaartje om de interactieve tour te kunnen beleven. Handige tip: Zorg ervoor dat u een powerbank bij u heeft, zodat u niet zonder batterij komt te zitten.

tour-door-giethoorn-04

AMBACHT

Giethoorn is niet zomaar een dorp. Dankzij het ingrijpen van turfstekers en rietsnijders ontstond een landschap vol meren, grachten, moerasbossen en trilveen. Juist dit unieke verweven verhaal – waarbij de belangrijke rol van mensenhanden nooit vergeten mag worden – is het vertellen waard. Dit bracht ons op het idee van deze interactieve tour. U zult ook merken dat het één niet zonder het ander kon. U leert welke rol de traditionele boten met hun geringe diepgang speelden. De ambachtslieden in het veld konden hun werk immers niet uitvoeren zonder gebruik te maken van het “Gieters Gevaer”; de boaties, punters, vlotten en bokken.

tour-door-giethoorn-06

NATUUR

We laten u varen over de grachten, meren, langs bloemrijke weilanden en de moerasbossen. Daarbij kunt u volop genieten van de ongerepte natuur in het adembenemende landschap van het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Ook de dorpskern van Giethoorn is erg fotogeniek. Laat u hier verrassen door de talloze bruggetjes, prachtig aangelegde tuinen en mooie rietgedekte boerderijen op hun “huuspollen”.

@meemetlee | Leanne Reisblogger

GIETHOORN

MENSEN DIE U VOOR GINGEN

Robert K
Robert K
01/10/2023
Topboten voor dagje Giethoorn Mooie boten (de mooiste van Giethoorn aldus onze dochters), vriendelijk ontvangst en goede uitleg over boot en route.
Marije G
Marije G
26/09/2023
Fantastisch Wow wat een aanrader! Een supervriendelijk ontvangst en lekker warme dekens mee voor onderweg. Goede uitleg erbij en hop daar gingen we. Gelukkig niet vanuit het superdruk dorpsdeel maar vanuit de rustige andere kant van Giethoorn richting het superleuke dorp en daar even afmeren voor kop koffie. Wat een prachtige route en wat een rust! Zeker een aanrader tegenover alle enorm drukke toeristische sloepverhuur die er ook is
Rob v
Rob v
25/09/2023
What a nice boat! Excellent experience! Easy to book/reserve online with a direct confirmation. The location is a bit outside the centre of the village which makes it easy and quick to get to. Parking onsite was available for us. We experienced a very friendly welcome and a good explanation of both the operation of the boat and tours around the village. The boat was beautiful and easy to operate. Life vests for kids were available and we were provided with a big stack of comfortable blankets because it was a bit chilly when we started our tour. In my opinion, the best way to enjoy Giethoorn is from the water. You can moor the boat at many locations and walk around a bit. We really enjoyed it and warmly recommend this company to rent a boat.
SDO
SDO
20/09/2023
De mooiste authentieke boot Geweldige ervaring, en we hadden overduidelijk de mooiste boot. Gezellig tegen over elkaar zitten op de authentieke houten punter, maar dan wel lekker met een motor erop. Het fijne aan een boot huren in Giethoorn Noord is dat je een heel stuk extra mag varen door de weilanden, langs de koeien. Ook kun je hier gemakkelijk en gratis parkeren. Zeker een aanrader!
Cristina G
Cristina G
16/09/2023
Een bedrijf met hart Beste keuze voor bot verhuur in Giethoorn. Het begint met en mooie, lieve en sprankelende gastvrouw die gaf ons informatie niet alleen over de bootrit, maar ook waardevole wetentjes over het dorp. Verder veel flexibiliteit (we waren daar 1 uur eerder en mogen gelijk op de boot. De vaartocht begint in een rustige, ongerijpe natuurgebiet, en bouwt langzaan tot naar het drukte centrum van de dorp. (now ja, voor Giethoorn drukte!!!)
Ingeborg M
Ingeborg M
15/09/2023
Fantastisch dag op een super punter. Wat een fantastische dag hebben wij gehad met de punter van Wildeboer. Bij aankomst kregen wij duidelijk de route uitgelegd en kregen deze ook mee aan boord. Onze zoon van 1 kreeg een reddingsvest aan en toen stapten wij in een hele mooie schone punter met veel ruimte. De route was fantastisch! Door de rietkanalen, meren en natuurlijk de dorpskanalen van Giethoorn. Wij hebben echt genoten van jullie boot en route. Wij komen zeker terug.
Marlies W
Marlies W
13/09/2023
Mooie, authentieke boten - ook geschikt voor kinderen! Wat een vriendelijke ontvangst bij punterwerf Wildeboer! We werden rustig, maar vriendelijk begroet, er was een ruime gratis parkeerplaats. Je krijgt duidelijke uitleg over de boot. Wij hadden een 8 persoonsboot gehuurd. Deze is heerlijk ruim en wat wij erg leuk vonden is dat je met gezichten naar elkaar toe kan zitten (ipv bankjes in andere verhuurboten) De boten zijn luxe, vergeleken met andere verhuurbootjes. Groot voordeel voor ons (gezin met jonge kinderen zonder zwemdiploma) was de verhoogde rand van de boot en door de ruimte in de boot waren ze altijd binnen handbereik. We kregen een mooie vaarroute mee. Als je van de rust houdt is dit een heerlijke plek om op te stappen. Als je wilt,kun je door het centrum van Giethoorn varen maar je kunt de drukte ook vermijden. We hebben gdnoten! Kortom: een echte aanrader!
Nienke P
Nienke P
09/09/2023
Aanrader! Vandaag voor de tweede keer een puntersloep gehuurd bij Punterwerf Wildeboer. Bij aankomst kregen we een vriendelijke ontvangst en duidelijke uitleg over de boot en routemogelijkheden. Punterwerf Wildeboer ligt net buiten het drukke centrum van Giethoorn. Een groot voordeel wat ons betreft: genoeg parkeermogelijkheden en het gedeelte Giethoorn-Noord is ook prachtig om per boot te verkennen. De sloepen verkeren in zeer goede staat en zijn helemaal schoon. Veel opbergmogelijkheden en fijne zitplekken. Onze kinderen vonden het fantastisch om voorop de sloep te zitten. De houten sloep ziet er ook heel mooi uit: een luxe uitstraling en hij onderscheidt zich in positieve zin van de vele metalen sloepjes in en om Giethoorn. Wij hebben een topdag gehad!
Mariette K
Mariette K
09/09/2023
Heerlijke pleziervaart gehad in een mooie boot! Op een mooie nazomerdag een 8 persoonsboot gehuurd. Zeer mooie en nette boot. Locatie makkelijk te bereiken met gratis parkeerplaats. Helemaal top!
Schermpaneel
Schermpaneel
24/08/2023
Prachtige authentieke punters Prachtig mooie en goed onderhouden, authentieke punters. En de route is goed aangegeven. Met voldoende tijd om op het meer te zwerven en door Giethoorn te varen. Met een fijne stille elektromotor ga je niet te snel, om optimaal te genieten!

CONTACT

Bel ons

Telefonische ondersteuning is
beschikbaar van 9 tot 5.
Bel ons gerust!

+31 (0)6 54 258 546

E-mail ons

Voor algemene vragen
Kunt u via e-mail contact met ons
opnemen.

info@punterwerf.nl

Bezoek ons

Beulakerweg 48
8355 AJ Giethoorn


Op kaart bekijken