Vincent d
Vincent d
2022-08-20
Geverifieerd
Hebben de zaakjes goed voor elkaar met prachtige en goed onderhouden boten, wat het vaarplezier vergroor! Goede en heldere uitkeg over boot en vaarroute vooraf, kaarten en visitekaartje met telefoonnummer meegekregen voor het geval dat… Daarna lekker 3 uur gevaren in een prachtige en zeer goed onderhouden boot en lekker genoten van het mooie weer op de kanaaltjes in Giethoorn, de Bovenwijde en het Molengat. Een aanrader!!!
Lees verder
Cheryl V
Cheryl V
2022-08-03
Geverifieerd
Hele mooie boot en goede service! Hele mooie houten elektrische boot, mooiste die we gezien hebben. Kan je makkelijk met 6 tot 8 mensen op zitten. We waren door de file iets later dan gereserveerd, maar was geen probleem. Zeker aan te raden 👍🏻
Lees verder
Peter VDB
Peter VDB
2022-07-30
Geverifieerd
Luxebootjes met startplaats vanaf het veel rustigere Giethoorn Noord Dit bedrijf verhuurt de originele, hout afgewerkte luxe punterbootjes en staat zelfs garant voor de bouw ervan. Bijzonder aan te raden omdat je vertrekt vanaf het veel rustigere Giethoorn Noord. Zeer stille fluistermotoren met eenvoudige en leuke klikhendelbediening. Doordat je vertrekt vanaf hun rustig gelegen werf, vaar je gegarandeerd zowat alleen door Giethoorn Noord als je vroeg komt zoals ons (10 u), zelfs in het hoogseizoen. We hebben de volledige uitgebreide rode route van ca 15 km gedaan, absolute aanrader die je door het Klooster, de Bovenwijde, Zuideynde, en de drukke dorpsgracht loodst.
Lees verder
Geert
Geert
2022-07-28
Geverifieerd
Mooie natuur en een mooi bootje Mooie zelfgebouwde en goed onderhouden houten punter. Leuke afwisselende route met natuur en het dorp.
Lees verder
Gerrit B
Gerrit B
2022-07-24
Geverifieerd
Super goed Super alles goed geregeld. Mooie boot. Na verdwaald te zijn werden we na 1 telefoontje netjes en vlot opgehaald
Lees verder
J-P.W
J-P.W
2022-07-23
Geverifieerd
Goed bedrijf met mooie boten Bij aankomst zeer vriendelijk ontvangen. Aardige wedewerkers die de tijd voor je nemen, ook voor de uitleg van de vaar routes en boten. Ze hebben ook zeer mooie boten.
Lees verder
Sara M
Sara M
2022-07-23
Geverifieerd
Nice boat rental in Giethoorn The boat is very comfortable and beautiful. The team is friendly and helpful. We recommend Wildeboer!!
Lees verder
Trulyasia83
Trulyasia83
2022-07-17
Geverifieerd
Une agréable journée en bateau Nous avons passé une très agréable journée avec le bateau d'Yvonne Wildeboer. La communication a été très bonne et efficace. Le bateau est confortable et esthétique, un vrai plaisir.
Lees verder
Doris D
Doris D
2022-04-17
Geverifieerd
Amazing experience by boat Great family business with the finest trip oak boats! Very welcoming and adapting to our needs and schedule! We recommend warmly!
Lees verder
Ed v
Ed v
2022-04-17
Geverifieerd
Geweldige boottocht Fantastische locatie om vandaan te vertrekken, supervriendelijke mensen en hele goede uitleg en tips. Iets te laat terug was geen enkel probleem werd voor vertrek al gezegd, dus geen stress. Hele mooie en fijne boten. Echt een aanrader!!!
Lees verder

HOUTEN BOTEN & PUNTERS

foto: Ruud van der Veen

HOUTEN BOTEN & PUNTERS

Al onze houten boten en gelakte punters worden standaard uitgevoerd met een voorplecht, zitbank achter en zeildoft. De punters zijn gemaakt van eikenhout en een vlak (bodem) van iroko (hardhout), voorzien van mahonie of eikenhouten vloeren, een motorsteun en RVS beslag. De delen worden bevestigd met RVS schroeven, deze schroefgaten worden afgedopt met eikenhouten proppen. Onze punters zijn tevens voorzien van berghouten (stootlijsten) en potdeksels (een afdeklijst over het boeisel). Het is mogelijk om de punters te voorzien van kisten, voordek en andere extra’s. De foto’s die bij de omschrijvingen en prijzen staan zijn dus de mogelijkheden hoe de punter er uit kan zien in diverse uitvoeringen. Wij geven u graag een offerte op maat. 

OVERZICHT VAN DE HOUTEN BOTEN

ROEIBOTEN

De kleinste van de serie boten die wij bouwen, maar die in kwaliteit zeker niet onderdoet voor de anderen, zijn de roeiboten. Een veelzijdig, sterk en zeer stabiel scheepje. Het ideaal voor de sportvisser. De Roeiboot wordt uiteraard uitgevoerd met roeiriemen, maar kan ook met eenvoudig zeil geleverd worden.

Lengte : 5,00 m
Breedte : 1,20 m
Diepgang : 12 cm

Verkoopprijs: vanaf € 11.395,- (standaard in blanke lak)

HET ZEILBOATIEN

Het laatste bootje die aan ons assortiment is toegevoegd is het Zeilboatien. Een kleine, handzame boot met wat hogere boorden is speciaal ontwikkeld voor het jeugdzeilen en voor diegenen waar het gewone zeilen in een punter, net iets aan de zware kant is geworden. Velen die in het boatien gezeild hebben, zijn aangenaam verrast door de ruimte die het boatien toch nog heeft en zijn zeileigenschappen.

Verkoopprijs: vanaf € 16.995,- ( standaard in blanke lak )

GIETHOORNSE PUNTER

‘Volmaakt’ is de enige juiste benaming voor de vorm en eigenschappen van deze punter. De Giethoornse punter is ideaal als zeilpunter, maar met platte spiegel ook zeer geschikt voor varen met buitenboordmotor. In overleg zijn diverse aanpassingen mogelijk; zoals b.v. de geruisloze elektromotor ingebouwd in het roer!

Deze punter wordt standaard uitgevoerd met 2 zijzwaarden, roer, spriettuig en eiken – of mahoniehouten vlonders. Ook uitvoering met fok behoort tot de mogelijkheden. De Giethoornse punter is een levenslang familiebezit van klasse voor een echt eerlijke prijs.

Lengte : 6,30 m
Breedte : 1,50 m
Diepgang : 15 cm

Verkoopprijzen:
Punter met spiegel vanaf € 15.355,- (standaard in blanke lak)
Punter met 2 stevens vanaf € 20.680,- (standaard in blanke lak, zeilklaar met spriettuig )

KAMPER PUNTER

De Kamper punter heeft meer vrijboord dan de Giehoornse punter en is indertijd gebouwd voor ruwer water. Het is dan ook een robuust scheepje, dat veel kan hebben. Met een buitenboordmotor erachter vaart u in deze punter moeiteloos naar elk plekje, ook het ondiepste en zelfs het smalste slootje. Deze punter kan uitstekend worden geroeid. Goed gezeild eindigt de Kamper punter als één der eersten in menig wedstrijd.

Lengte : 6,30 m
Breedte : 1,65 m
Diepgang : 18 cm

Verkoopprijs: vanaf € 24.670,- (standaard in blanke lak met 2 stevens, zeilkaar met spriettuig)

BEULAKERMEER PUNTER

Elk water heeft zijn eigen kenmerken. In Giethoorn wordt daar rekening meegehouden. Speciaal voor de Beulakerwijde, waar het soms behoorlijk te keer kan gaan, is de Beulakermeer punter ontworpen. Een ruime functionele gezinsboot die tegen een stootje kan. Met dezelfde fraaie lijn en goede eigenschappen die elke punter kenmerkt. De laatste jaren maken we de boeisels tegen een meerprijs vaak wat hoger waardoor er nog minder last van buiswater is.

Lengte : 6,60 m
Breedte : 1,85 m
Diepgang : 20 cm

Verkoopprijs: vanaf € 26.015,- (standaard in blanke lak met 2 stevens, zeilkaar met spriettuig)

NOORDWESTHOEK PUNTER

De Noordwesthoek punter is een punter die pas de laatste jaren ontworpen is. Een lange slanke snelle zeiler, die door de hogere boeisels een perfecte body heeft. In menig zeilwedstrijd behoort deze punter tot de top 3.

Lengte : 7,20 m
Breedte : 1,90 m
Diepgang : 20 cm

Verkoopprijs: vanaf € 27.335,- (standaard in blanke lak met 2 stevens, zeilkaar met spriettuig3

IJSSELMEERPUNTER/ ZEEPUNTER

Voor de watersporter die af en toe het ‘ruime sop’ wil kiezen wordt de IJsselmeer punter/Zeepunter gebouwd. Deze punter wordt standaard uitgevoerd met 2 zijzwaarden, fok en eventueel spriet- of gaffeltuig.

Lengte : 7,45 m
Breedte : 2,10 m
Diepgang : 22 cm

Verkoopprijs: vanaf € 39.350,- (standaard in blanke lak met 2 stevens, zeilkaar met spriettuig)

KUUNDER PUNTER

Zoekt U een schip dat méér dan groot genoeg is, een robuust schip waarin U zich gerust ‘jachteigenaar’ kunt voelen, dan moet U beslist deze Kuunder punter eens bekijken. Dan ontstaat de stille wens ooit zo’n schip te kunnen bezitten.

Deze Zeepunter wordt standaard uitgevoerd met 2 zwaarden, kajuit, gaffeltuig en fok. Een kluiver behoort tot de mogelijkheden.

De met een ruime kajuit uitgevoerde Kuunder punter biedt een royale overnachtingsruimte.
Ook in de overige punters kan m.b.v. dektent probleemloos gekampeerd worden.
De voor de punter kenmerkende royale vloeroppervlakte biedt ruimte genoeg voor bagage en overnachting.

Lengte : 8,85 m
Breedte : 2,90 m
Diepgang : 25 cm

Prijs op aanvraag

(Op de foto’s hiernaast staan diverse Zeepunters afgebeeld in diverse maten.)


Door samen te werken met onze collega’s kunnen wij ook zorgen voor een motor, dekzeil, kussens en andere accessoires. Wij vertellen u graag over de mogelijkheden.

Alle hierboven genoemde prijzen zijn inclusief BTW.

U kunt de bouw van diverse punters bekijken op Door de jaren en bij Filmpjes

 

De prachtige actiefoto’s tijdens het NK zeilen van de punters zijn gemaakt door Ruud van der Veen.

 

HET LAATSTE NIEUWS

Nieuws

Mattenschippersrace 2022

Mattenschippersrace 2022 Nieuws Mattenschippersrace 2022 Met het skûtsje “De Eenvoud” uit Harlingen heeft schipper Remy de Boer zaterdag de 23ste Mattenschippersrace gewonnen. Een spannende race

Lees meer »
Punterliefhebber aan het woord

Het verhaal van Jan

Het verhaal van Jan Punterliefhebber aan het woord Het verhaal van Jan De Punter een machtig mooi veelzijdig scheepje In 1970 kochten mijn ouders een

Lees meer »
Punterliefhebber aan het woord

Het verhaal van Hans

Het verhaal van Hans Punterliefhebber aan het woord Het verhaal van Hans Punterpassie Als ik, als jochie van 4 achter onze gezinsbarak in kamp Ramspol,

Lees meer »

CONTACT

Bel ons

Telefonische ondersteuning is
beschikbaar van 9 tot 5.
Bel ons gerust!

+31 (0)521 36 1203

E-mail ons

Voor algemene vragen
Kunt u via e-mail contact met ons
opnemen.

info@punterwerf.nl

Bezoek ons

Beulakerweg 48
8355 AJ Giethoorn


Op kaart bekijken