HOUTEN BOTEN & PUNTERS

foto: Ruud van der Veen

HOUTEN BOTEN & PUNTERS

Al onze houten boten en gelakte punters worden standaard uitgevoerd met een voorplecht, zitbank achter en zeildoft. De punters zijn gemaakt van eikenhout en een vlak (bodem) van iroko (hardhout), voorzien van mahonie of eikenhouten vloeren, een motorsteun en RVS beslag. De delen worden bevestigd met RVS schroeven, deze schroefgaten worden afgedopt met eikenhouten proppen. Onze punters zijn tevens voorzien van berghouten (stootlijsten) en potdeksels (een afdeklijst over het boeisel). Het is mogelijk om de punters te voorzien van kisten, voordek en andere extra’s. De foto’s die bij de omschrijvingen en prijzen staan zijn dus de mogelijkheden hoe de punter er uit kan zien in diverse uitvoeringen. Wij geven u graag een offerte op maat. 

OVERZICHT VAN DE HOUTEN BOTEN

ROEIBOTEN

De kleinste van de serie boten die wij bouwen, maar die in kwaliteit zeker niet onderdoet voor de anderen, zijn de roeiboten. Een veelzijdig, sterk en zeer stabiel scheepje. Het ideaal voor de sportvisser. De Roeiboot wordt uiteraard uitgevoerd met roeiriemen, maar kan ook met eenvoudig zeil geleverd worden.

Lengte : 5,00 m
Breedte : 1,20 m
Diepgang : 12 cm

Verkoopprijs: op aanvraag 

HET ZEILBOATIEN

Het laatste bootje die aan ons assortiment is toegevoegd is het Zeilboatien. Een kleine, handzame boot met wat hogere boorden is speciaal ontwikkeld voor het jeugdzeilen en voor diegenen waar het gewone zeilen in een punter, net iets aan de zware kant is geworden. Velen die in het boatien gezeild hebben, zijn aangenaam verrast door de ruimte die het boatien toch nog heeft en zijn zeileigenschappen.

Verkoopprijs: op aanvraag

GIETHOORNSE PUNTER

‘Volmaakt’ is de enige juiste benaming voor de vorm en eigenschappen van deze punter. De Giethoornse punter is ideaal als zeilpunter, maar met platte spiegel ook zeer geschikt voor varen met buitenboordmotor. In overleg zijn diverse aanpassingen mogelijk; zoals b.v. de geruisloze elektromotor ingebouwd in het roer!

Deze punter wordt standaard uitgevoerd met 2 zijzwaarden, roer, spriettuig en eiken – of mahoniehouten vlonders. Ook uitvoering met fok behoort tot de mogelijkheden. De Giethoornse punter is een levenslang familiebezit van klasse voor een echt eerlijke prijs.

Lengte : 6,30 m
Breedte : 1,50 m
Diepgang : 15 cm

Verkoopprijzen:
Punter met spiegel: prijs op aanvraag (standaard in blanke lak)
Punter met 2 stevens: prijs op aanvraag (standaard in blanke lak, zeilklaar met spriettuig)

KAMPER PUNTER

De Kamper punter heeft meer vrijboord dan de Giehoornse punter en is indertijd gebouwd voor ruwer water. Het is dan ook een robuust scheepje, dat veel kan hebben. Met een buitenboordmotor erachter vaart u in deze punter moeiteloos naar elk plekje, ook het ondiepste en zelfs het smalste slootje. Deze punter kan uitstekend worden geroeid. Goed gezeild eindigt de Kamper punter als één der eersten in menig wedstrijd.

Lengte : 6,30 m
Breedte : 1,65 m
Diepgang : 18 cm

Verkoopprijs: op aanvraag (standaard in blanke lak met 2 stevens, zeilkaar met spriettuig)

BEULAKERMEER PUNTER

Elk water heeft zijn eigen kenmerken. In Giethoorn wordt daar rekening meegehouden. Speciaal voor de Beulakerwijde, waar het soms behoorlijk te keer kan gaan, is de Beulakermeer punter ontworpen. Een ruime functionele gezinsboot die tegen een stootje kan. Met dezelfde fraaie lijn en goede eigenschappen die elke punter kenmerkt. De laatste jaren maken we de boeisels tegen een meerprijs vaak wat hoger waardoor er nog minder last van buiswater is.

Lengte : 6,60 m
Breedte : 1,85 m
Diepgang : 20 cm

Verkoopprijs: op aanvraag (standaard in blanke lak met 2 stevens, zeilkaar met spriettuig)

NOORDWESTHOEK PUNTER

De Noordwesthoek punter is een punter die pas de laatste jaren ontworpen is. Een lange slanke snelle zeiler, die door de hogere boeisels een perfecte body heeft. In menig zeilwedstrijd behoort deze punter tot de top 3.

Lengte : 7,20 m
Breedte : 1,90 m
Diepgang : 20 cm

Verkoopprijs: prijs op aanvraag (standaard in blanke lak met 2 stevens, zeilkaar met spriettuig)

IJSSELMEERPUNTER/ ZEEPUNTER

Voor de watersporter die af en toe het ‘ruime sop’ wil kiezen wordt de IJsselmeer punter/Zeepunter gebouwd. Deze punter wordt standaard uitgevoerd met 2 zijzwaarden, fok en eventueel spriet- of gaffeltuig.

Lengte : 7,45 m
Breedte : 2,10 m
Diepgang : 22 cm

Verkoopprijs: op aanvraag (standaard in blanke lak met 2 stevens, zeilkaar met spriettuig)

KUUNDER PUNTER

Zoekt U een schip dat méér dan groot genoeg is, een robuust schip waarin U zich gerust ‘jachteigenaar’ kunt voelen, dan moet U beslist deze Kuunder punter eens bekijken. Dan ontstaat de stille wens ooit zo’n schip te kunnen bezitten.

Deze Zeepunter wordt standaard uitgevoerd met 2 zwaarden, kajuit, gaffeltuig en fok. Een kluiver behoort tot de mogelijkheden.

De met een ruime kajuit uitgevoerde Kuunder punter biedt een royale overnachtingsruimte.
Ook in de overige punters kan m.b.v. dektent probleemloos gekampeerd worden.
De voor de punter kenmerkende royale vloeroppervlakte biedt ruimte genoeg voor bagage en overnachting.

Lengte : 8,85 m
Breedte : 2,90 m
Diepgang : 25 cm

Verkoopprijs: op aanvraag

(Op de foto’s hiernaast staan diverse Zeepunters afgebeeld in verschillende maten).

 

Door samen te werken met watersport ondernemers uit de regio, kunnen wij ook zorgen voor een motor, dekzeil, kussens en andere accessoires. 

Wij vertellen u graag over de mogelijkheden.

 

U kunt de bouw van diverse punters bekijken op Door de jaren en bij Filmpjes

 

De prachtige actiefoto’s tijdens het NK zeilen van de punters zijn gemaakt door Ruud van der Veen.

HET LAATSTE NIEUWS

Te Koop

Houten Schokker – Bouwjaar 2004

Houten schokker ‘Bep’ bouwjaar 2004, Giethoorn, Wildeboer TE KOOP Te Koop Houten schokker ‘Bep’ bouwjaar 2004, Giethoorn, Wildeboer Lengte 9,30m breedte 3,50m. Diepgang 0,75m Hoogte

Lees meer »
Varen in Giethoorn Waterdraak
Punterliefhebber aan het woord

De Waterdraak

De waterdraak Punterliefhebber aan het woord De Waterdraak Het verhaal van de Waterdraak Eindelijk is de weersvoorspelling zodanig dat wij, Johan en Nellie,  het willen

Lees meer »

CONTACT

Bel ons

Telefonische ondersteuning is
beschikbaar van 9 tot 5.
Bel ons gerust!

+31 (0)521 36 1203

E-mail ons

Voor algemene vragen
Kunt u via e-mail contact met ons
opnemen.

info@punterwerf.nl

Bezoek ons

Beulakerweg 48
8355 AJ Giethoorn


Op kaart bekijken