Vincent d
Vincent d
2022-08-20
Geverifieerd
Hebben de zaakjes goed voor elkaar met prachtige en goed onderhouden boten, wat het vaarplezier vergroor! Goede en heldere uitkeg over boot en vaarroute vooraf, kaarten en visitekaartje met telefoonnummer meegekregen voor het geval dat… Daarna lekker 3 uur gevaren in een prachtige en zeer goed onderhouden boot en lekker genoten van het mooie weer op de kanaaltjes in Giethoorn, de Bovenwijde en het Molengat. Een aanrader!!!
Lees verder
Cheryl V
Cheryl V
2022-08-03
Geverifieerd
Hele mooie boot en goede service! Hele mooie houten elektrische boot, mooiste die we gezien hebben. Kan je makkelijk met 6 tot 8 mensen op zitten. We waren door de file iets later dan gereserveerd, maar was geen probleem. Zeker aan te raden 👍🏻
Lees verder
Peter VDB
Peter VDB
2022-07-30
Geverifieerd
Luxebootjes met startplaats vanaf het veel rustigere Giethoorn Noord Dit bedrijf verhuurt de originele, hout afgewerkte luxe punterbootjes en staat zelfs garant voor de bouw ervan. Bijzonder aan te raden omdat je vertrekt vanaf het veel rustigere Giethoorn Noord. Zeer stille fluistermotoren met eenvoudige en leuke klikhendelbediening. Doordat je vertrekt vanaf hun rustig gelegen werf, vaar je gegarandeerd zowat alleen door Giethoorn Noord als je vroeg komt zoals ons (10 u), zelfs in het hoogseizoen. We hebben de volledige uitgebreide rode route van ca 15 km gedaan, absolute aanrader die je door het Klooster, de Bovenwijde, Zuideynde, en de drukke dorpsgracht loodst.
Lees verder
Geert
Geert
2022-07-28
Geverifieerd
Mooie natuur en een mooi bootje Mooie zelfgebouwde en goed onderhouden houten punter. Leuke afwisselende route met natuur en het dorp.
Lees verder
Gerrit B
Gerrit B
2022-07-24
Geverifieerd
Super goed Super alles goed geregeld. Mooie boot. Na verdwaald te zijn werden we na 1 telefoontje netjes en vlot opgehaald
Lees verder
J-P.W
J-P.W
2022-07-23
Geverifieerd
Goed bedrijf met mooie boten Bij aankomst zeer vriendelijk ontvangen. Aardige wedewerkers die de tijd voor je nemen, ook voor de uitleg van de vaar routes en boten. Ze hebben ook zeer mooie boten.
Lees verder
Sara M
Sara M
2022-07-23
Geverifieerd
Nice boat rental in Giethoorn The boat is very comfortable and beautiful. The team is friendly and helpful. We recommend Wildeboer!!
Lees verder
Trulyasia83
Trulyasia83
2022-07-17
Geverifieerd
Une agréable journée en bateau Nous avons passé une très agréable journée avec le bateau d'Yvonne Wildeboer. La communication a été très bonne et efficace. Le bateau est confortable et esthétique, un vrai plaisir.
Lees verder
Doris D
Doris D
2022-04-17
Geverifieerd
Amazing experience by boat Great family business with the finest trip oak boats! Very welcoming and adapting to our needs and schedule! We recommend warmly!
Lees verder
Ed v
Ed v
2022-04-17
Geverifieerd
Geweldige boottocht Fantastische locatie om vandaan te vertrekken, supervriendelijke mensen en hele goede uitleg en tips. Iets te laat terug was geen enkel probleem werd voor vertrek al gezegd, dus geen stress. Hele mooie en fijne boten. Echt een aanrader!!!
Lees verder

Het verhaal van Hans

Punterliefhebber aan het woord
Het verhaal van Hans
Punterpassie

Als ik, als jochie van 4 achter onze gezinsbarak in kamp Ramspol, de dijk op liep, zag ik langs de rietoever van het Kampereiland hele mooie bootjes met bruine zeilen. “Dat zijn punters”, zei mijn moeder,” die kunnen varen op heel ondiep water”. 

Zes keer heb ik bij punterwerf Wildeboer een punter kunnen laten bouwen. Twee Kamper punters, twee Gieterse punters en twee Zuiderzeepunters. Vier van die punters als ideële opdracht. Zo’n punter zien bouwen is fascinerend. Er mee varen is een feest!

Zeilen, punteren, roeien, jagen, truilen, voor (2 of 3) ankers overnachten, 25 keer roeiend en zeilend van Kampen naar Vlieland. In de zeepunter is veel bergruimte en past precies een tweepersoons luchtbed. Het onderhoud valt geweldig mee, als je een schiphuis hebt of in ons geval goede dekzeilen. Markilux licht beige voor de zomer en een donkerbruine voor de winter. Met onze zeepunter KP22 varen we al 41 jaar ’s zomers en ’s winters. Rondje Kampereiland, Elburger punterdag en Mattenschippersrace daar doen we soms aan mee voor het mooie en de gezelligheid.

“De ware punteraar”, aldus Gait Berk, “begeeft zich ver van de woelige wereld en geniet van zijn scheepje en de natuur”.

Reini en Hans Houkema

Het is bekend dat door schijnbaar rommelige strookjes natuurjuist in woongebieden bepaalde soorten planten en dieren nog voorkomen die in het buitengebied geen geschikt milieu meer hebben.

De Gedichten van Hans & Reini
Spontane Natuur

Wees zuinig op
die mooie plantjes,
vaak aan het randje
van de stoep,
die fleurig bloeien
vanuit een spleetje.
’t Is puur natuur
en echt geen troep.
Waar buiten de stad
braam en brandnetel heersen,
is in de stad
nog steeds wat plek.
De wilde plantjes
langs de randjes
’t Is misschien
even wennen
maar het staat
echt niet gek.

Klimaatverandering

Corona gedoe en covid gepraat
overstemt het probleem
dat er is met ’t klimaat.
Het gaat met het klimaat
zo slecht als de pest.
Je vraagt je af hoe het gaat
met het mensdom dat rest.

Als iedereen vegetarisch at
en minder in een auto zat
en niet meer zo op Bolcom zocht
en niet onnodige spullen kocht
en op een goede partij zou stemmen
en ICT sterk af zou remmen
en niet meer dan twee kinderen kreeg
en niet meer over sterilisatie zweeg
en tegels wipte uit de tuin
en ruimte schiep voor natuurgestruin
en reizen met het vliegtuig meed
en met verwarming zuinig deed;

Dan nog kun je hier in wel zes coupletten
noemen waar je op kunt letten.
Maar beweren: “Daar kan ík nìks aan doen!”
is een grove vorm van onfatsoen.

Duivelsoor

Misschien loopt u
gewoon maar door.
Of kijkt u één keer
in uw leven
naar een duivelsoor?
Deze deur door
en links op de grond
is de plek
waar zij zich
plots bevond.
Zo’n zeldzame paddenstoel
knalrood van kleur
zomaar bij ons
achter de deur!

Wind en gif

Eindelijk houdt Kampen
rekening met de wind.
Gif waait weg
uit giftig graan!
Had dat eerder
maar gedaan.
Met heiers bij
vervuilde grond
en een baggeraar
die gifslib vond.
Het vergt soms
even wat geduld.
maar een windwens
bij Kampen
wordt vaak
snel vervuld.

Andere liefhebbers aan het woord:

Punterliefhebber aan het woord
Yvonne Wildeboer

Het verhaal van Jan

Het verhaal van Jan Punterliefhebber aan het woord Het verhaal van Jan De Punter een machtig mooi veelzijdig scheepje In 1970 kochten mijn ouders een

Lees meer »
Punterliefhebber aan het woord
Yvonne Wildeboer

Het verhaal van Hans

Het verhaal van Hans Punterliefhebber aan het woord Het verhaal van Hans Punterpassie Als ik, als jochie van 4 achter onze gezinsbarak in kamp Ramspol,

Lees meer »
Punterliefhebber aan het woord
Martijn Sietsma

Het verhaal van Jos

Het verhaal van Jos Punterliefhebber aan het woord Het verhaal van Jos Het is een groot voorrecht een punter te kunnen laten bouwen. Wij kozen

Lees meer »
Punterliefhebber aan het woord
Yvonne Wildeboer

Het verhaal van Ewout

Het verhaal van Ewout Punterliefhebber aan het woord GP11 Toen ik in 1999 in Giethoorn een huis kocht, was de Gieterse punter die in het

Lees meer »
Punterliefhebber aan het woord
Yvonne Wildeboer

Het verhaal van Geert

Het verhaal van Geert Punterliefhebber aan het woord Het verhaal van Geert Eigenaar: GeertNaam boot: De Zwaluw (ingeschreven SSRP, Stichting Stamboek Ronde en Platbodemjachten)Type boot:

Lees meer »
Punterliefhebber aan het woord
Yvonne Wildeboer

Het verhaal van Philip

Punters in allerlei soorten voor allerlei doelen Punterliefhebber aan het woord Het verhaal van Philip Mijn schoonfamilie Wuite kwam tot 1942 vanuit Zwolle jaarlijks vakanties

Lees meer »