Vincent d
Vincent d
2022-08-20
Geverifieerd
Hebben de zaakjes goed voor elkaar met prachtige en goed onderhouden boten, wat het vaarplezier vergroor! Goede en heldere uitkeg over boot en vaarroute vooraf, kaarten en visitekaartje met telefoonnummer meegekregen voor het geval dat… Daarna lekker 3 uur gevaren in een prachtige en zeer goed onderhouden boot en lekker genoten van het mooie weer op de kanaaltjes in Giethoorn, de Bovenwijde en het Molengat. Een aanrader!!!
Lees verder
Cheryl V
Cheryl V
2022-08-03
Geverifieerd
Hele mooie boot en goede service! Hele mooie houten elektrische boot, mooiste die we gezien hebben. Kan je makkelijk met 6 tot 8 mensen op zitten. We waren door de file iets later dan gereserveerd, maar was geen probleem. Zeker aan te raden 👍🏻
Lees verder
Peter VDB
Peter VDB
2022-07-30
Geverifieerd
Luxebootjes met startplaats vanaf het veel rustigere Giethoorn Noord Dit bedrijf verhuurt de originele, hout afgewerkte luxe punterbootjes en staat zelfs garant voor de bouw ervan. Bijzonder aan te raden omdat je vertrekt vanaf het veel rustigere Giethoorn Noord. Zeer stille fluistermotoren met eenvoudige en leuke klikhendelbediening. Doordat je vertrekt vanaf hun rustig gelegen werf, vaar je gegarandeerd zowat alleen door Giethoorn Noord als je vroeg komt zoals ons (10 u), zelfs in het hoogseizoen. We hebben de volledige uitgebreide rode route van ca 15 km gedaan, absolute aanrader die je door het Klooster, de Bovenwijde, Zuideynde, en de drukke dorpsgracht loodst.
Lees verder
Geert
Geert
2022-07-28
Geverifieerd
Mooie natuur en een mooi bootje Mooie zelfgebouwde en goed onderhouden houten punter. Leuke afwisselende route met natuur en het dorp.
Lees verder
Gerrit B
Gerrit B
2022-07-24
Geverifieerd
Super goed Super alles goed geregeld. Mooie boot. Na verdwaald te zijn werden we na 1 telefoontje netjes en vlot opgehaald
Lees verder
J-P.W
J-P.W
2022-07-23
Geverifieerd
Goed bedrijf met mooie boten Bij aankomst zeer vriendelijk ontvangen. Aardige wedewerkers die de tijd voor je nemen, ook voor de uitleg van de vaar routes en boten. Ze hebben ook zeer mooie boten.
Lees verder
Sara M
Sara M
2022-07-23
Geverifieerd
Nice boat rental in Giethoorn The boat is very comfortable and beautiful. The team is friendly and helpful. We recommend Wildeboer!!
Lees verder
Trulyasia83
Trulyasia83
2022-07-17
Geverifieerd
Une agréable journée en bateau Nous avons passé une très agréable journée avec le bateau d'Yvonne Wildeboer. La communication a été très bonne et efficace. Le bateau est confortable et esthétique, un vrai plaisir.
Lees verder
Doris D
Doris D
2022-04-17
Geverifieerd
Amazing experience by boat Great family business with the finest trip oak boats! Very welcoming and adapting to our needs and schedule! We recommend warmly!
Lees verder
Ed v
Ed v
2022-04-17
Geverifieerd
Geweldige boottocht Fantastische locatie om vandaan te vertrekken, supervriendelijke mensen en hele goede uitleg en tips. Iets te laat terug was geen enkel probleem werd voor vertrek al gezegd, dus geen stress. Hele mooie en fijne boten. Echt een aanrader!!!
Lees verder

Het verhaal van Jos

Punterliefhebber aan het woord
Het verhaal van Jos

Het is een groot voorrecht een punter te kunnen laten bouwen. Wij kozen voor de Kamper Punter, gebouwd door Henk en Yvonne. De korven wat meer rechtop waardoor de boot “open”lijkt. Waarom een houten boot? Je kunt er heerlijk mee varen, fijn mee zeilen, heel authentiek,  een eikenhouten boot “loopt”. Een zonnedek vergroot wederom de mogelijkheden van de punter.

Veel werk, zo’n houten punter? Als je de boot bijhoudt (plekjes bijwerken, zo gedaan), een ligplaats onder dak uit de zon en regen dan kun je om de drie jaar volstaan met een beurt. Deze bestaat minimaal uit het aanbrengen van twee laklagen; ik doe dit zelf in de loods van Henk. Kan zo lekker aan de slag en om raad vragen als ik er niet uitkom. Uiteraard kun je deze werkzaamheden ook uitbesteden!

Naast het Nationaal Park Weerribben Wieden is een tocht naar bijv. Akkrum met de punter heel goed te doen. Met de auto vanuit Steenwijk 35 minuten, met de punter 8 uur. Avond van te voren een tent opgezet en de dag erop een mooie tocht. Het weer kan niet altijd meezitten…..

Punterwerf-wildeboer-het-verhaal-van-jos-04

En van daaruit dagtochten naar bijv. Leeuwarden. 3 uur varen om vervolgens je te verbazen over de vele tunnels in de binnenstad.

Punterwerf-wildeboer-het-verhaal-van-jos-03

Naast heerlijk varen in en buiten het Nationaal Park Weerribben Wieden is het ook fijn zeilen met de Kamper Punter.

Zeilvereniging ’t Wiede organiseert jaarlijks 11  wedstrijden voor punters zonder fok en punters met fok. Het is hartstikke leuk om dit te kunnen doen met de eigen punter. Na de wedstrijden op het terras van Smit’s Paviljoen evalueren van de strijd onder het genot van een drankje.

Wat ook erg leuk is, en zeer aan te bevelen? De activiteiten van 4 mannen uit Giethoorn: bijv. de Punter Bonanza. Zoveel mogelijk zeilend in drie dagen een route afleggen. Inmiddels zijn er drie Punter Bo-nanza’s geweest en die brachten ons o.a. in de binnen-stad van Zwolle en Sneek, op de Friese meren, Rand-meren en Overijsselse Vecht.

Punterwerf-wildeboer-het-verhaal-van-jos-06

Een ander voorbeeld: de Elf Meren tocht waarbij we Zoveel mogelijk zeilend de 11 meren in het Nationaal Park bevaren hebben in 1 dag. En als je even niet kon zeilen, aan de slag met een van de opdrachten voor onderweg.

De nieuwste uitdaging van de mannen voor punter en eigenaar: in het weekend van 21 en 22 mei de 24 uurs race op het Bovenwiede. ’s Nachts met 20 punters of meer zeilen op het Wiede……

Punterwerf-wildeboer-het-verhaal-van-jos-07

Maar misschien het allermooiste van de punter? Vaar op een warme dag naar een van de meren in het NP en gooi een anker uit. Vervolgens is het heerlijk genieten in het water, lekker lezen in de boot. Neem wat lekkers te eten en drinken mee. Gebruik een kooktoestelletje of bbcue en geniet van boot, omgeving en bovenal van elkaar!

Punterwerf-wildeboer-het-verhaal-van-jos-02

Andere liefhebbers aan het woord:

Punterliefhebber aan het woord
Yvonne Wildeboer

Het verhaal van Jan

Het verhaal van Jan Punterliefhebber aan het woord Het verhaal van Jan De Punter een machtig mooi veelzijdig scheepje In 1970 kochten mijn ouders een

Lees meer »
Punterliefhebber aan het woord
Yvonne Wildeboer

Het verhaal van Hans

Het verhaal van Hans Punterliefhebber aan het woord Het verhaal van Hans Punterpassie Als ik, als jochie van 4 achter onze gezinsbarak in kamp Ramspol,

Lees meer »
Punterliefhebber aan het woord
Martijn Sietsma

Het verhaal van Jos

Het verhaal van Jos Punterliefhebber aan het woord Het verhaal van Jos Het is een groot voorrecht een punter te kunnen laten bouwen. Wij kozen

Lees meer »
Punterliefhebber aan het woord
Yvonne Wildeboer

Het verhaal van Ewout

Het verhaal van Ewout Punterliefhebber aan het woord GP11 Toen ik in 1999 in Giethoorn een huis kocht, was de Gieterse punter die in het

Lees meer »
Punterliefhebber aan het woord
Yvonne Wildeboer

Het verhaal van Geert

Het verhaal van Geert Punterliefhebber aan het woord Het verhaal van Geert Eigenaar: GeertNaam boot: De Zwaluw (ingeschreven SSRP, Stichting Stamboek Ronde en Platbodemjachten)Type boot:

Lees meer »
Punterliefhebber aan het woord
Yvonne Wildeboer

Het verhaal van Philip

Punters in allerlei soorten voor allerlei doelen Punterliefhebber aan het woord Het verhaal van Philip Mijn schoonfamilie Wuite kwam tot 1942 vanuit Zwolle jaarlijks vakanties

Lees meer »