Vincent d
Vincent d
2022-08-20
Geverifieerd
Hebben de zaakjes goed voor elkaar met prachtige en goed onderhouden boten, wat het vaarplezier vergroor! Goede en heldere uitkeg over boot en vaarroute vooraf, kaarten en visitekaartje met telefoonnummer meegekregen voor het geval dat… Daarna lekker 3 uur gevaren in een prachtige en zeer goed onderhouden boot en lekker genoten van het mooie weer op de kanaaltjes in Giethoorn, de Bovenwijde en het Molengat. Een aanrader!!!
Lees verder
Cheryl V
Cheryl V
2022-08-03
Geverifieerd
Hele mooie boot en goede service! Hele mooie houten elektrische boot, mooiste die we gezien hebben. Kan je makkelijk met 6 tot 8 mensen op zitten. We waren door de file iets later dan gereserveerd, maar was geen probleem. Zeker aan te raden 👍🏻
Lees verder
Peter VDB
Peter VDB
2022-07-30
Geverifieerd
Luxebootjes met startplaats vanaf het veel rustigere Giethoorn Noord Dit bedrijf verhuurt de originele, hout afgewerkte luxe punterbootjes en staat zelfs garant voor de bouw ervan. Bijzonder aan te raden omdat je vertrekt vanaf het veel rustigere Giethoorn Noord. Zeer stille fluistermotoren met eenvoudige en leuke klikhendelbediening. Doordat je vertrekt vanaf hun rustig gelegen werf, vaar je gegarandeerd zowat alleen door Giethoorn Noord als je vroeg komt zoals ons (10 u), zelfs in het hoogseizoen. We hebben de volledige uitgebreide rode route van ca 15 km gedaan, absolute aanrader die je door het Klooster, de Bovenwijde, Zuideynde, en de drukke dorpsgracht loodst.
Lees verder
Geert
Geert
2022-07-28
Geverifieerd
Mooie natuur en een mooi bootje Mooie zelfgebouwde en goed onderhouden houten punter. Leuke afwisselende route met natuur en het dorp.
Lees verder
Gerrit B
Gerrit B
2022-07-24
Geverifieerd
Super goed Super alles goed geregeld. Mooie boot. Na verdwaald te zijn werden we na 1 telefoontje netjes en vlot opgehaald
Lees verder
J-P.W
J-P.W
2022-07-23
Geverifieerd
Goed bedrijf met mooie boten Bij aankomst zeer vriendelijk ontvangen. Aardige wedewerkers die de tijd voor je nemen, ook voor de uitleg van de vaar routes en boten. Ze hebben ook zeer mooie boten.
Lees verder
Sara M
Sara M
2022-07-23
Geverifieerd
Nice boat rental in Giethoorn The boat is very comfortable and beautiful. The team is friendly and helpful. We recommend Wildeboer!!
Lees verder
Trulyasia83
Trulyasia83
2022-07-17
Geverifieerd
Une agréable journée en bateau Nous avons passé une très agréable journée avec le bateau d'Yvonne Wildeboer. La communication a été très bonne et efficace. Le bateau est confortable et esthétique, un vrai plaisir.
Lees verder
Doris D
Doris D
2022-04-17
Geverifieerd
Amazing experience by boat Great family business with the finest trip oak boats! Very welcoming and adapting to our needs and schedule! We recommend warmly!
Lees verder
Ed v
Ed v
2022-04-17
Geverifieerd
Geweldige boottocht Fantastische locatie om vandaan te vertrekken, supervriendelijke mensen en hele goede uitleg en tips. Iets te laat terug was geen enkel probleem werd voor vertrek al gezegd, dus geen stress. Hele mooie en fijne boten. Echt een aanrader!!!
Lees verder

FAQ

ONZE MEEST GESTELDE VRAGEN

Giethoorn is een waterstreekdorp gelegen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het Nationaal Park ligt in de kop van Overijssel en behoort tot de gemeente Steenwijkerland. Er wonen rond de 2800 inwoners in Giethoorn (peildatum 1 januari 2021).

Giethoorn wordt ook wel Hollands Venetië genoemd of door onze buitenlandse gasten “the village with no roads”.

Het Nationaal Park Weerribben-Wieden is het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa.

Giethoorn heeft een aantal toeristische trekpleisters.

Museum Giethoorn ’t Olde Moat Uus. Dit is een museum waarin je kunt bekijken hoe het leven vroeger was in Giethoorn.

Uit persoonlijke verhalen van markante inwoners komt van alles naar voren over turfwinning en bijzondere gebruiken. Alleen hier kun je een authentieke Gieterse boerderij van binnen zien. Ook het vissershuisje en het botenhuis geven een unieke indruk van het eenvoudige bestaan in dit waterrijke dorp. Er is een film, museumwinkeltje met koffiehoek en er is genoeg te ontdekken voor kinderen. Een audiotour in meerdere talen is gratis.

Museum “De oude Aarde”. Ontdek hier de schoonheid van moeder natuur. De mooiste edelstenen, mineralen en fossielen zijn sinds 1969 verzameld in dit museum. Door de vele ontdekkingsreizen van René Boissevain (de oprichter van het museum) is het museum gevuld met een unieke collectie. Ontdek de wonderlijke vormen, schitterende kleuren en stenen waarvan je niet kon dromen dat ze bestonden. Je komt ze allemaal tegen in het schaars verlichte museum. Je vindt hier o.a. het grootste ei ter wereld, de Amethist geode uit Brazilië en de versteende boomstam uit Amerika.

En o.a.

Schelpengalerie Gloria Maris

Pottenbakkerij Rhoda

Galerie Krikke

Natuurlijk zijn er de leuke souvenirwinkels en boetiekjes zoals het Wapen van Giethoorn, Venice, Het Rode Pleintje en “In Den Coop’ren Duikhelm”. Overnachten kun je bij de gastvrije hotels en de talrijke knusse bed and breakfasts. Eten en drinken kun je bij veel gezellige hotels, restaurants, ijssalons, snackbars en cafés.

En hoe kan het anders in ons waterdorp: Het liefst verplaatst men zich over het water.

Giethoorn is beroemd om zijn dorpsgrachten met talloze bruggetjes, prachtig aangelegde tuinen en uitgestrekte meren. “Like a fairytail” – zoals veel van onze buitenlandse gasten zeggen.

Je kunt je rond te laten varen in een rondvaartboot/private tour in een sloep of zelf gaan varen in een sloep, fluisterboot, de punter, kano of kajak. Ook kun je hier volop suppen, windsurfen of kitesurfen.

 

Bij ons kun je een boot/Puntersloep huren waar in totaal 8 gasten aan boord kunnen. Verder vind je een ruim aanbod op het platform Giethoorn.com. Natuurlijk kun je ook bij de andere bootverhuurders in het dorp terecht.

Onze boten zijn traditionele en handgemaakte, ruime eikenhouten boten: “de Punters”. Uitgevoerd met iets hogere boorden. Hierdoor geschikt voor alle leeftijden, maar zeker de ideale gezinsboot. Heerlijk onbezorgd op pad met z’n tweetjes, je gezin, familie of met je vrienden. Zelfs voor de gasten die het best een beetje eng aan boord vinden is het een hele geschikte boot omdat deze niet zo wiebelt. Door de platte bodem ligt deze als een huis op het water. Kinderen krijgen altijd gratis een zwemvest mee. Ook voor volwassenen die zich dan veiliger voelen, hebben we van elke maat enkelen op voorraad. Je kunt deze boot/Puntersloep huren voor max. 8 personen. 

Elders in het dorp zijn er boten en sloepen t/m max. 12 personen te huur.

In Giethoorn mogen er alleen boten verhuurd worden die aangedreven worden met een elektromotor. Deze boten worden fluisterboten genoemd.

Bij ons kost varen €30,- per uur. Je krijgt hiervoor een mooie stabiele veilige boot waar maximaal 8 personen inpassen. Op reservering kun je de boot in de ochtend minimaal 2 uur en in de middag minimaal 3 uur gebruiken. Je betaald nooit meer dan de dagprijs (€ 150,-). Je kunt dan van 10.00 uur tot 17.30 uur met de boot onderweg zijn.

Onze boten zijn uitgevoerd met mooie kussens met afneembare hoezen van kunstleder. Op frissere dagen krijg je een fleecedeken mee.

Een eenvoudige stalen/aluminium smalle boot elders in het dorp huur je rond de € 20,- per uur. Een grotere boot/sloep in het dorp kost tussen de €30,- en de €50,- per uur.

Onze authentieke boot “de Punter” is gebouwd van eikenhout en heeft een platte bodem waardoor deze heel stabiel in het water ligt. De boot is voorzien van een grote voorkist, 2 ruime zijkisten en een achterkist. Zo ontstaat er net als bij een sloep een gezellige rondzit. Er is veel ruimte aan boord om spullen op te bergen. In de boot is er plaats voor 8 volwassen personen. De boot wordt aangedreven door een 1000 watt elektromotor. Hij heeft voldoende accucapiciteit om de hele dag (7,5 uur) te varen. De boot is afgesteld op 6 km per uur, de max. snelheid die in Giethoorn gevaren mag worden. Om de boot is een rubberen rand waardoor deze overal makkelijk aangelegd kan worden en deze de boot beschermd in een eventueel drukkere gracht.

Er worden ook fluisterboten in polyester, aluminium en staal aangeboden in het dorp. In allerlei modellen: sloepen, punters en consoleboten.

Wij en onze collega’s volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM en de overheid. Heb je hierover vragen. Bel, mail of app ons gerust.

Ons bedrijf ligt in het rustige dorpsdeel Giethoorn Noord. Mocht je een route door het toeristische deel van Giethoorn willen varen, adviseren wij om de boot dan minimaal 3 uur te huren. Wil je even ergens opsteken of een terrasje pakken? Huur dan een uurtje extra. Wij hebben ook routes door natuurgebieden vanaf 2 uur.

Je kan bij ons gratis parkeren. We beschikken over een eigen privé parkeergelegenheid aan de overkant van de straat, tegenover de boten – wel zo makkelijk voor de spulletjes die mee aan boord gaan. Ben je met de bus, dan stap je uit bij de halte 150 meter verderop. Het voordeel van Giethoorn Noord is dat het hier iets rustiger is. Je krijgt een uitgebreide uitleg over de te varen routes en de motor. Je krijgt ook een vaarkaart mee aan boord. Doordat je niet gelijk in de drukte vaart van het toeristische deel, kun je eerst de boot beter leren kennen. Mocht je eventjes de weg kwijt raken, nemen wij graag de tijd om je weer op de route te helpen. Je kan vanuit onze werf ook zo de natuurgebieden invaren.     

Vanuit onze werf kun je met de boot verschillende kanten op om deze prachtige omgeving te ontdekken. Ga je voor de rust, dan vaar je richting de Weerribben, door de dorpsgracht van Dwarsgracht of maak je een boottocht door het schilderachtige Giethoorn Noord en het natuurgebied rondom de dorpskern.  
Houd je meer van een gezellige drukte, dan kun je naar de dorpsgracht van Giethoorn Zuid (toeristische deel). Het hele dorp is erg fotogeniek met zijn sprookjesachtige taferelen, paden, waterwegen en talloze bruggetjes, mooie rietgedekte boerderijen en prachtig aangelegde tuinen. Je kunt dan onderweg even van de boot afstappen bij een uitnodigend terras, een museum, een aanlegsteiger, bij een rietkraag of op het eilandje midden in het Bovenwijde. 

Het drukke vaarseizoen in Giethoorn is van april t/m eind oktober. Buiten het vaarseizoen zijn er enkele boten in de vaart. Tijdens de schoolvakantie in de zomer heerst er een absolute piek (van half juli t/m eind augustus), dit geldt eveneens voor de meivakantie. Met Pinksteren en op Hemelvaartsdag kan het dan ook op zonnige dagen enorm druk zijn. Je kunt natuurlijk met de mooie dagen en de vakantieperiode altijd voor de zekerheid een uurtje langer huren of er een lekker dagje uit van maken. Giethoorn is nu eenmaal erg in trek bij de toeristen

Giethoorn heeft sinds 2017 177 bruggen en vonders.

In Giethoorn zijn de grachten zo’n 70 cm diep, op de meren rond een meter. Er zijn enkele plaatsen waar het wat dieper is. Ook ligt er veel modder op de bodem. Dit is vooral gevaarlijk voor de kindjes die niet kunnen zwemmen. Bij het overboord vallen schieten ze met hun kopjes naar beneden. Daarbij kan de modder in de longen longontsteking veroorzaken. Daarom geven wij alle kindjes die niet kunnen zwemmen een zwemvest mee. Veiligheid staat voorop!

Bij ons mag de hond mee aan boord, na het varen wordt elke boot goed schoongemaakt zodat deze weer netjes mee kan met de volgende gasten. We hebben nu afsopbare kunstlederen kussensets.

Wij hebben het weer in Giethoorn natuurlijk niet in de hand. Wel kun je bij ons tot 24 uur van te voren de boothuur naar een andere dag verplaatsen. Is dit niet mogelijk, overleg dit dan even met ons vóór het boeken. Dan zoeken wij een passende mogelijkheid, mocht het op de dag van de boeking toch gaan regenen of te hard waaien.

Giethoorn heeft een toeristisch deel waar het zomers gezellig druk kan zijn met souvenirwinkeltjes, boetiekjes, galerieën, musea, hotel-restaurants, ijssalons, snackbars en cafés. Ook in het centrum: de plaatselijke supermarkt Plus en een toeristisch informatiepunt.

Nee, er stopt geen trein in Giethoorn. Neem de intercity Leeuwarden of Zwolle en stap uit bij intercitystation Steenwijk om dan met de “bus 70” of met een gehuurde fiets verder te gaan. Ook kun je vanaf daar een taxi nemen. Bestel deze wel vooraf.

Vanaf het station in Steenwijk rijdt de bus “70” naar Giethoorn. Om bij ons te komen stap je uit bij de halte Lindenhof. De bushalte is op nog geen 150 meter afstand van onze werf met bootverhuur.