RONDVAARTEN

Punterwerf Wildeboer organiseert diverse rondvaarten met een traditioneel Gieters vaartuig ‘het Vlot’. De rondvaart voert u door het mooiste gedeelte van Giethoorn en het achterliggende natuurgebied van de Wieden.

(Let op: Tijdens de anderhalve meter maatregelen varen we met max. 8 personen en/of houden we ons aan de richtlijnen RIVM en overheid! Graag vertellen we de mogelijkheden!)

Bij voorspelbare regenbuien vaart de schipper niet uit! Hij laat u dit dan op de avond tevoren telefonisch weten via WhatsApp.

We werken op inschrijving. (Bij voldoende belangstelling varen we ook nog op andere dagen uit).

De vaaragenda staat onder elke beschrijving van de tocht, deze werken we regelmatig bij zodat u kan zien welke datums beschikbaar zijn.

Gezelschappen kunnen op alle datums boeken in overleg met de schipper!

Wel even vooraf reserveren(24 uur van te voren) .

 

Vroege Vogeltocht
Wie vogels wil zien weet dat je ’s morgens vroeg de meeste kans maakt! Het ontwaken van de vogels in dit prachtige waterrijke natuurgebied met moerasbossen en rietlanden is een ervaring om nooit te vergeten. Vogelspotters kunnen hun hart ophalen met het zien en horen van een grote diversiteit weide- en moerasvogels. Iedere morgen fluiten de vogels hun eigen ochtenddeuntje. Zo vroeg komen we zeker reeën tegen. De schipper kan u veel over vogels vertellen, maar ook over de planten en insecten die we onderweg tegenkomen. Ook de geschiedenis van het dorp Giethoorn komt aan bod. Over de eerste bewoners die hier 800 jaar geleden neerstreken tot en met de jongere generaties die dit gebied hebben gevormd.
Kortom een zeer diverse beleeftour van 2,5 uur!
Vergeet niet uw verrekijker mee te nemen.
Aan boord staan comfortabele stoelen en wij geven u een fleecedeken mee.

Prijs € 34,50 per persoon.
U krijgt tijdens de tour 2 x koffie/thee of warme chocolademelk met een ambachtelijke koek van de banketbakkerij Amoureus.
Wij varen met max. 10 personen. Heeft u interesse, maar bent u met minder dan 8 personen? Schrijft u zich dan in; wij houden u op de hoogte van het aantal inschrijvers. (Bij voldoende personen varen we uit).
Ook is het mogelijk om de boot voor uw eigen gezelschap af te huren (max. 10) voor € 295,-

Vaartijden
Om 6.00 uur wordt u aan boord verwacht en we zijn rond 8.30 uur weer terug aan de wal.

Vaaragenda

zaterdag 21 augustus en zondag 22 augustus

zaterdag 28 augustus en zondag 29 augustus

 

Natuurtocht
Onze schipper neemt u mee door de dorpsgracht van Giethoorn Noord, waar hij wat meer zal vertellen over de geschiedenis van Giethoorn. Tussen de rietkragen vervolgt hij zijn weg naar het natuurgebied van de Noorderstouwe. Dit gebied is uniek door de talrijke weidevogels en moerasvogels die u hier zult aantreffen. Dit gebied is een plek van weldadige rust en is veelal alleen per boot bereikbaar. Hoor de blauwborst fluiten en zie een ijsvogel wegschieten. Hier kunt u ook de sperwer, bruine kiekendief, purperreiger en veldleeuwerik spotten. Naast alle vogels die u aantreft tijdens de vaartocht zal de schipper u ook meer vertellen over de andere bewoners van het gebied. De vos, de otter maar ook over vlinders en insecten en niet te vergeten de talloze bloemen als de koekoeksbloem, dotterbloem, pimpernel en ratelaar. Echt volop genieten dus! Vergeet niet uw verrekijker mee te nemen.
Aan boord staan comfortabele stoelen en bij frisse dagen geven we een fleecedeken mee.

Prijs € 34,50 per persoon.
U krijgt tijdens de tour koffie/thee, warme chocolademelk met een ambachtelijke koek van de banketbakkerij Amoureus.
Wij varen met max. 10 personen. Heeft u interesse, maar bent u met minder dan 8 personen? Schrijft u zich dan in, wij houden u op de hoogte van het aantal inschrijvers. (Bij voldoende personen varen we uit).
Ook is het mogelijk om de boot voor uw eigen gezelschap af te huren (max. 10 pers.) voor € 295,- (andere tijden in overleg met de schipper).

Vaartijden
9.30 uur wordt u aan boord verwacht en we zijn rond 12 uur weer terug aan wal.

Vaaragenda

zaterdag 21 en zondag 22 augustus

zaterdag 28 en zondag 29 augustus

zaterdag 4 en zondag 5 september

zaterdag 11en zondag 12 september

zaterdag 18 en zondag 19 september

 

Zomeravondvaart
Op een aantal zomeravonden maken wij ook bovenstaande tocht! Ervaar hierbij de natuur bij het warme licht van de avondzon. Heerlijk onthaasten in deze oase van rust waarbij de meeste toeristen allang verdwenen zijn en o.a. de reeën ook weer tevoorschijn komen.
Vergeet niet uw verrekijker mee te nemen en bij frisse avonden geven we een fleecedeken mee.

Prijs € 37,50 per persoon.
Beleef deze tour onder het genot van een hapje en een drankje (bier, wijn en frisdranken). Wij varen met max. 10 personen.

Heeft u interesse, maar bent u met minder dan 8 personen? Schrijft u zich dan in, wij houden u op de hoogte van het aantal inschrijvers. (Bij voldoende personen varen we uit).

Ook is het mogelijk om de boot voor uw eigen gezelschap af te huren (max. 10 pers.) voor € 325,- (andere tijden in overleg met de schipper)

Vaartijden
U stapt rond 19.30 uur aan boord en we verwachten rond 22.00 uur weer aan wal te zijn.

Vaaragenda

zaterdag 21 en zondag 22 augustus

zaterdag 28 augustus en zondag 29 augustus

zaterdag 4 en zondag 5 september

zaterdag 11en zondag 12 september

zaterdag 18 en zondag 19 september

(Onze prijzen zijn inclusief 9 % BTW.)

Meer info/ opstapplaats:
Punterwerf Wildeboer
Beulakerweg 48
8355 AJ Giethoorn
Tel/ Whatsapp. 0521-361203/ 06-54258546 (contact persoon: Yvonne Wildeboer)
Email: Yvonnewildeboer@gmail.com

De sfeervolle foto’s hierboven zijn gemaakt door natuurfotograaf Paul van Gaalen, hier rust copyright op.