VAREN IN DE BUURT VAN GIETHOORN

@meemetlee | Leanne Reisblogger

Waarom Varen in de Buurt van Giethoorn?

Varen in de buurt van Giethoorn is een ervaring als geen ander. Het gebied is bezaaid met kronkelende grachten, meren en plassen die perfect zijn voor een ontspannen boottocht. De rustige waterwegen en de weelderige natuur zorgen voor een vredige omgeving waar je volledig kunt ontspannen. Bovendien biedt varen in Giethoorn de kans om het traditionele Nederlandse dorpsleven te ontdekken en de charmante huizen met rieten daken van dichtbij te bewonderen.

Populaire Vaarroutes Rond Giethoorn

De klassieke vaarroute door Giethoorn neemt je mee door het hart van het dorp. Terwijl je langs de grachten vaart, kom je langs historische boerderijen, charmante bruggetjes en gezellige terrasjes. Deze route is ideaal voor wie Giethoorn voor de eerste keer bezoekt en de belangrijkste bezienswaardigheden wil zien.

Verkenning van de Weerribben-Wieden

Nationaal Park Weerribben-Wieden, gelegen nabij Giethoorn, is een van de grootste aaneengesloten moerasgebieden van Noordwest-Europa. Deze route biedt een adembenemend uitzicht op uitgestrekte rietvelden, kronkelende waterwegen en een rijke diversiteit aan flora en fauna. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers en vogelaars.

Ontdek de Schoonheid van de Regio met Traditionele Punters

Punterwerf is dé plek om een traditionele punter te huren, ideaal voor een authentieke ervaring op het water. Deze karakteristieke Giethoornse bootjes worden met de hand gebouwd en zijn perfect voor rustige vaartochten langs de schilderachtige grachten. Met Punterwerf heb je de mogelijkheid om zelf te punteren, waardoor je op je eigen tempo kunt genieten van de omgeving en de historische bezienswaardigheden kunt verkennen.

De meren Beulakerwijde en Belterwijde zijn geliefde bestemmingen voor watersporters, waar zeilen, windsurfen en zwemmen populaire activiteiten zijn. De omgeving biedt een overvloed aan mogelijkheden voor avontuur en ontspanning te midden van adembenemende natuurlijke landschappen.

In het centrum van Giethoorn, het hart van het dorp, vind je een verzameling van authentieke boerderijen, boeiende musea en gezellige cafés. Dit is de ideale plek om aan te meren, te ontspannen en te genieten van lokale lekkernijen met uitzicht op de schilderachtige grachten.

Voor natuurliefhebbers is een bezoek aan Nationaal Park Weerribben-Wieden een absolute must. Dit park biedt diverse ecosystemen en serene waterwegen die ideaal zijn om per boot te verkennen. Vergeet niet om je verrekijker mee te nemen om te genieten van het rijke vogelleven dat hier floreert.

Geniet van een onvergetelijke ervaring langs de waterwegen van de Vechtstreek met Punterwerf, waar geschiedenis, natuur en ontspanning samenkomen voor een perfecte dag op het water.

Beulakerwijde en Belterwijde

Deze meren bieden niet alleen geweldige vaarmogelijkheden, maar ook prachtige uitzichten en talloze recreatieve activiteiten. Of je nu wilt zwemmen, vissen of gewoon genieten van de zonsondergang, de Beulakerwijde en Belterwijde zijn plekken die je niet mag missen.

Vechtstreek

De Vechtstreek, met zijn historische charme en natuurlijke schoonheid, biedt een unieke vaarervaring. Langs de oevers van de Vecht vind je pittoreske dorpjes en majestueuze buitenplaatsen die een bezoek meer dan waard zijn.

 

CONTACT

Bel ons

Telefonische ondersteuning is
beschikbaar van 9 tot 5.
Bel ons gerust!

+31 (0)521 36 1203

E-mail ons

Voor algemene vragen
Kunt u via e-mail contact met ons
opnemen.

info@punterwerf.nl

Bezoek ons

Beulakerweg 48
8355 AJ Giethoorn


Op kaart bekijken