GIETHOORN BOOTJE HUREN MET HOND

@meemetlee | Leanne Reisblogger

Waarom Giethoorn Perfect is voor een Dagje Uit met je Hond

Giethoorn biedt een unieke ervaring voor zowel mens als dier. De rustige wateren en de schilderachtige omgeving maken het een ideale plek om samen met je hond te verkennen. Veel bootverhuurders in Giethoorn verwelkomen honden aan boord, waardoor het gemakkelijk is om een geschikt bootje te vinden.

Giethoorn Bootje Huren: Wat Je Moet Weten

Voordat je vertrekt, is het belangrijk om een paar zaken te regelen:

Controleer voordat je een boot huurt of huisdieren zijn toegestaan, omdat niet alle verhuurbedrijven honden accepteren. In het hoogseizoen is het verstandig om vooraf te reserveren om zeker te zijn van beschikbaarheid. Zorg voor benodigdheden zoals water, een bakje en snacks voor je hond, samen met een hondenriem en afvalzakjes, om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid bent voor een ontspannen en plezierige boottocht met je viervoetige metgezel.

Beste Bootverhuurders in Giethoorn

Hier zijn enkele verhuurbedrijven die bekend staan om hun hondvriendelijkheid:

Punterwerf wildeboer biedt de mooiste boten van Giethoorn en staat bekend om hun gastvrijheid voor honden. Iedereen is van harte welkom bij ons op de werf!

Tips voor een Veilige en Plezierige Vaartocht

Veiligheid is cruciaal bij het varen met je hond. Hier zijn enkele tips:

Overweeg een reddingsvest voor je hond, vooral als hij geen ervaren zwemmer is, om zijn veiligheid tijdens de boottocht te waarborgen. Leer je hond ook om kalm te blijven en niet te veel rond te lopen op de boot. Dit zorgt ervoor dat zowel je hond als de andere opvarenden een comfortabele en veilige ervaring hebben op het water. Zorg er daarnaast voor dat je alle benodigdheden zoals water, snacks, een bakje, een hondenriem en afvalzakjes bij de hand hebt, zodat je goed voorbereid bent voor een plezierige dag op het water met je trouwe metgezel.

Routeplanning

Plan je route zodat je voldoende plekken hebt om even aan te leggen voor een wandeling of pauze:

Nationaal Park Weerribben-Wieden biedt een overvloed aan mogelijkheden voor wandelingen en verkenningstochten, waar je kunt genieten van de ongerepte natuur en de diverse flora en fauna. Vaar door de Dorpsgracht van Giethoorn en laat je betoveren door de historische gebouwen en charmante bruggen die dit waterrijke dorp kenmerken.

Genieten van een Dag op het Water

Er zijn tal van activiteiten die je kunt doen terwijl je over de grachten van Giethoorn vaart:

Neem een zwempauze op een rustige plek waar je hond veilig kan zwemmen, zodat jullie allebei kunnen ontspannen en plezier hebben op het water. Leg vervolgens aan bij een van de vele picknickplaatsen langs de oever en geniet samen van een heerlijke maaltijd in de prachtige natuurlijke omgeving. Zo kun je samen met je hond volop genieten van een dag vol avontuur en ontspanning op het water.

Respecteer de Natuur

Het is belangrijk om de natuur en de lokale fauna te respecteren:

Zorg ervoor dat je al het afval, inclusief hondenpoep, opruimt om het natuurschoon en de omgeving schoon te houden. Respecteer ook de rust en stilte van andere bezoekers en dieren in het gebied, door rustige plekken te kiezen waar je samen met je hond kunt genieten zonder anderen te storen.

Niet alle verhuurbedrijven staan honden toe, dus het is belangrijk om van tevoren te informeren of honden welkom zijn.

Hoewel het niet verplicht is, is een reddingsvest aan te raden voor de veiligheid van je hond, vooral als hij geen sterke zwemmer is

Dit kan variëren per verhuurbedrijf. Sommige rekenen een kleine toeslag voor huisdieren, terwijl anderen geen extra kosten in rekening brengen. Wij brengen bij Punterwerf Wildeboer geen extra kosten in rekening voor honden en alle honden zijn van harte welkom bij ons op de werf!

Nee, niet overal is het toegestaan om aan te leggen. Volg de borden en respecteer de regels van het gebied.

Ja, honden moeten aangelijnd zijn en je moet altijd het afval van je hond opruimen.

De vroege ochtend of late namiddag zijn ideaal om de drukte te vermijden en rustig van het water te genieten.

CONTACT

Bel ons

Telefonische ondersteuning is
beschikbaar van 9 tot 5.
Bel ons gerust!

+31 (0)521 36 1203

E-mail ons

Voor algemene vragen
Kunt u via e-mail contact met ons
opnemen.

info@punterwerf.nl

Bezoek ons

Beulakerweg 48
8355 AJ Giethoorn


Op kaart bekijken