BOOTJE HUREN WANNEPERVEEN

@meemetlee | Leanne Reisblogger

Wanneperveen en het nabijgelegen Giethoorn zijn juweeltjes in de Nederlandse waterwereld. Of je nu een ervaren kapitein bent of voor de eerste keer een boot huurt, deze gids helpt je bij het plannen van een perfecte dag op het water die uiteindelijk leidt naar de Punterwerf in Giethoorn. Van het kiezen van de juiste boot tot het verkennen van pittoreske waterwegen, hier vind je alles wat je moet weten over bootverhuur in Wanneperveen en het ontdekken van het charmante Giethoorn.

Waarom een Bootje Huren in Wanneperveen?

Wanneperveen biedt een rustige en serene omgeving, ideaal voor een dagje varen. Het huren van een boot geeft je de vrijheid om op je eigen tempo de prachtige natuur en schilderachtige dorpjes te verkennen. Bovendien bevindt het zich dicht bij Giethoorn, een van de meest schilderachtige plaatsen in Nederland en de thuisbasis van de traditionele Giethoornse Punter.

Voordelen van Bootje Huren

Een bootje huren in Wanneperveen biedt tal van voordelen. Je kunt in je eigen tempo de prachtige waterwegen verkennen, genieten van de natuur, en plekken bereiken die anders ontoegankelijk zouden zijn. Daarnaast is het een milieuvriendelijke manier om te reizen, vooral als je kiest voor een elektrische boot.

Soorten Boten

In Wanneperveen zijn diverse soorten boten beschikbaar om te huren. Van eenvoudige roeiboten en kano’s tot luxe sloepen en elektrische boten, er is voor elk wat wils. Elke type boot biedt een unieke ervaring en is geschikt voor verschillende vaarroutes en activiteiten.

Prijsvergelijking

De prijzen voor bootverhuur variëren afhankelijk van het type boot en de duur van de huur. Bij een bezoek aan Giethoorn mag je de Punterwerf niet missen, waar je meer te weten komt over de traditionele punters en wellicht zelfs een tocht kunt maken op een van deze karakteristieke boten.

Populaire Routes

Een van de meest populaire routes vanuit Wanneperveen is de tocht naar Giethoorn. Deze route neemt je mee door schilderachtige grachten en biedt een prachtig uitzicht op traditionele rietgedekte huizen. Andere populaire routes zijn die door de natuurgebieden van de Weerribben-Wieden, waar je kunt genieten van de rust en het rijke dierenleven.

Historie van Giethoorn

Giethoorn heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 13e eeuw, toen het dorp werd gesticht door monniken. De karakteristieke grachten ontstonden door turfwinning, wat het dorp zijn unieke uiterlijk gaf. Tegenwoordig is Giethoorn een populaire toeristische bestemming, bekend om zijn pittoreske waterwegen en historische huizen.

Bezienswaardigheden

Giethoorn biedt talloze bezienswaardigheden, waaronder het Museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus, waar je alles kunt leren over de lokale geschiedenis en cultuur. Ook zijn er vele schilderachtige bruggetjes, traditionele boerderijen en gezellige cafés langs de grachten.

Beste Vaarroutes

De beste manier om Giethoorn te verkennen is per boot, en een bezoek aan de Punterwerf Wildeboer biedt een unieke ervaring om meer te leren over de traditionele punters van dit waterdorp. Populaire vaarroutes omvatten de dorpsgrachten, het Bovenwijde meer en het natuurgebied De Wieden. Deze routes combineren culturele hoogtepunten met prachtige natuur, waardoor je een ontspannen dag op het water kunt beleven terwijl je meer te weten komt over de lokale geschiedenis en ambachtelijke vaardigheden op de werf.

Lokale Flora en Fauna

Tijdens je tocht door de omgeving rondom Giethoorn kun je genieten van een overvloed aan flora en fauna. Het gebied staat bekend om zijn diverse ecosystemen, waar je zeldzame vogels zoals de ijsvogel en de rietzanger kunt spotten. Daarnaast bieden de waterlelies en rietvelden een pittoresk decor dat bijdraagt aan de natuurlijke schoonheid van dit gebied.

CONTACT

Bel ons

Telefonische ondersteuning is
beschikbaar van 9 tot 5.
Bel ons gerust!

+31 (0)521 36 1203

E-mail ons

Voor algemene vragen
Kunt u via e-mail contact met ons
opnemen.

info@punterwerf.nl

Bezoek ons

Beulakerweg 48
8355 AJ Giethoorn


Op kaart bekijken