BOOT VAREN IN GIETHOORN

@meemetlee | Leanne Reisblogger

Stel je voor: een betoverend dorp zonder wegen, waar de enige manier om je te verplaatsen via idyllische grachten is. Dit is geen sprookje, maar Giethoorn, een uniek stukje Nederland. Bekend als het “Venetië van het Noorden,” biedt Giethoorn een serene ontsnapping aan het hectische stadsleven. Of je nu een ervaren schipper bent of een nieuwsgierige nieuwkomer, boot varen in Giethoorn is een onvergetelijke ervaring die je de schoonheid van dit pittoreske dorp vanuit een ander perspectief laat ontdekken. Laten we de magie van Giethoorn verkennen en je voorbereiden op een avontuurlijke vaartocht door zijn rustige waterwegen.

Waarom Boot Varen in Giethoorn?

Boot varen in Giethoorn biedt een serene en schilderachtige ervaring die je onderdompelt in de natuurlijke schoonheid en rijke geschiedenis van het dorp. De rustige grachten, omringd door groene weiden en oude boerderijen, maken het een perfecte bestemming voor een ontspannen dagje uit.

De Beste Tijd om te Bezoeken

De beste tijd om Giethoorn te bezoeken is in de lente en zomer, wanneer het weer aangenaam is en de natuur in volle bloei staat. Vooral in deze seizoenen komt de charme van Giethoorn volledig tot zijn recht.

 

Giethoorns Schilderachtige Grachten

Giethoorn staat bekend om zijn uitgebreide netwerk van grachten, die het dorp in de 18e eeuw zijn huidige vorm gaven. Deze grachten bieden een unieke mogelijkheid om de prachtige natuur en historische architectuur van Giethoorn te verkennen.

Boot Huren in Giethoorn: Waar te Beginnen?

Er zijn verschillende opties voor het huren van een boot in Giethoorn, variërend van elektrische boten tot traditionele punters. Bij Punterwerf Wildeboer kan je varen in een traditionele Gieterse punter en kan je Giethoorn ervaren zoals het hoort!

Soorten Boten om te Huren

Afhankelijk van je ervaring en comfortniveau, kun je kiezen uit verschillende soorten boten:

Elektrische boten zijn stil en milieuvriendelijk, waardoor ze ideaal zijn voor een rustige tocht over het water. In Giethoorn is de Punter een traditionele boot die vaak met een stok wordt voortbewogen, wat een authentieke ervaring biedt. Voor wie meer comfort zoekt, is de fluisterboot een uitstekende keuze; deze motorboot heeft een stille motor en is perfect voor beginners die willen genieten van een ontspannen vaartocht.

Top Vaarroutes in Giethoorn

Giethoorn biedt verschillende vaarroutes die variëren in lengte en bezienswaardigheden. Hier zijn enkele van de meest populaire:

Verken het Dorpskanaal, dat je door het hart van Giethoorn voert, langs charmante huisjes en bruggen. Voor een uitgebreidere ervaring kun je kiezen voor de Nationaal Park Weerribben-Wieden route, die je door het prachtige natuurgebied leidt. Voor diegenen die meer willen zien, is er ook de Rondvaartroute, ideaal voor een uitgebreide tour door de omgeving.Veiligheidstips voor Boot Varen in Giethoorn

Veiligheid is essentieel bij het varen. Hier zijn enkele tips om in gedachten te houden:

  1. Draag altijd een reddingsvest
  2. Houd rekening met andere boten en volg de vaarregels
  3. Vermijd alcohol tijdens het varen

De lente en zomer zijn de beste tijden om Giethoorn te bezoeken, vanwege het aangename weer en de bloeiende natuur.

Voor de meeste boten heb je geen vaarbewijs nodig, vooral niet voor de kleine elektrische boten en fluisterboten.

Een gemiddelde vaartocht duurt ongeveer 2 tot 3 uur, afhankelijk van de gekozen route.

Ja, Giethoorn kan ook te voet of met de fiets worden verkend. Er zijn mooie wandel- en fietspaden langs de grachten.

CONTACT

Bel ons

Telefonische ondersteuning is
beschikbaar van 9 tot 5.
Bel ons gerust!

+31 (0)521 36 1203

E-mail ons

Voor algemene vragen
Kunt u via e-mail contact met ons
opnemen.

info@punterwerf.nl

Bezoek ons

Beulakerweg 48
8355 AJ Giethoorn


Op kaart bekijken