BOOT HUREN IN GIETHOORN

@meemetlee | Leanne Reisblogger

Wat maakt Giethoorn bijzonder?

Giethoorn is beroemd om zijn waterwegen, rietgedekte huizen en houten bruggetjes. Zonder autoverkeer in het oude dorpscentrum, lijkt Giethoorn een stap terug in de tijd. Dit schilderachtige dorp biedt een idyllische setting voor een ontspannen dag op het water. Een boot huren geeft je de vrijheid om Giethoorn in je eigen tempo te verkennen. Je kunt stoppen waar en wanneer je wilt, genieten van een picknick aan het water of een duik nemen op een warme dag. Giethoorn ligt in Nationaal Park Weerribben-Wieden, een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Tijdens je vaartocht kun je genieten van de rust en schoonheid van de omgeving, weg van de drukte van de dag.

Geschikt voor Alle Leeftijdsgroepen

Of je nu met familie, vrienden of een romantische partner bent, een boottocht in Giethoorn is geschikt voor iedereen. De kalme wateren maken het een veilige en plezierige ervaring voor alle leeftijden.

Soorten Boten die je kunt Huren in Giethoorn

Elektrische boten zijn milieuvriendelijk en stil, waardoor je optimaal kunt genieten van de geluiden van de natuur. Ze zijn eenvoudig te besturen en ideaal voor een ontspannen vaartocht.

Sloepen bieden meer comfort en ruimte, perfect voor grotere groepen of een luxe dag op het water. Ze zijn vaak uitgerust met kussens en een overkapping voor bescherming tegen de zon. Voor de actievere bezoekers zijn kano’s en kajaks een uitstekende keuze. Ze geven je de mogelijkheid om de smalle waterwegen van Giethoorn te verkennen en dichter bij de natuur te komen.

Beste Tijd van het Jaar om een Boot te Huren in Giethoorn

De zomer is de populairste tijd om Giethoorn te bezoeken. Met warme temperaturen en lange dagen kun je volop genieten van het varen en de buitenactiviteiten. Het voorjaar en het najaar bieden rustiger waterwegen en een prachtige natuur. In het voorjaar bloeien de bloemen en in het najaar zijn de kleuren van de bladeren adembenemend.

Top Locaties om een Boot te Huren in Giethoorn

De Dorpsgracht is de hoofdwaterweg door het oude centrum van Giethoorn. Hier kun je varen langs de iconische rietgedekte huizen en houten bruggetjes. Dit meer biedt een groter wateroppervlak om te verkennen en is ideaal voor een rustige dag van varen, zwemmen en picknicken. Als onderdeel van Nationaal Park Weerribben-Wieden, biedt De Wieden een adembenemend landschap van moeraslanden, meren en rietvelden. Perfect voor natuurliefhebbers.

Stapsgewijze Gids voor het Huren van een Boot in Giethoorn

Het is aan te raden om je boot vooraf online te reserveren, vooral tijdens de drukke zomermaanden. Zo ben je verzekerd van een boot op de dag dat je wilt varen. Als je spontaan besluit een boot te huren, zijn er verschillende verhuurbedrijven in Giethoorn waar je ter plaatse kunt reserveren. Wees er vroeg bij om teleurstelling te voorkomen. Bij het huren van een boot krijg je veiligheidsinstructies en tips mee. Zorg ervoor dat je deze goed opvolgt voor een veilige en plezierige vaartocht.

Activiteiten en Bezienswaardigheden in Giethoorn

Bezoek aan het museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus. Leer meer over de geschiedenis en cultuur van Giethoorn in dit interessante museum. Het geeft een goed beeld van het leven in Giethoorn door de jaren heen. Naast varen zijn er ook prachtige fiets- en wandelroutes in en rond Giethoorn. Deze bieden een andere manier om van de natuur en de pittoreske omgeving te genieten. Na een dag op het water kun je heerlijk ontspannen in een van de vele restaurantjes en theehuisjes langs de waterkant. Geniet van lokale specialiteiten en een prachtig uitzicht.

CONTACT

Bel ons

Telefonische ondersteuning is
beschikbaar van 9 tot 5.
Bel ons gerust!

+31 (0)521 36 1203

E-mail ons

Voor algemene vragen
Kunt u via e-mail contact met ons
opnemen.

info@punterwerf.nl

Bezoek ons

Beulakerweg 48
8355 AJ Giethoorn


Op kaart bekijken