Update 10 mei 2021

Punterwerf Wildeboer organiseert binnenkort diverse rondvaarten met een traditioneel Gieters vaartuig ‘het Vlot’, welke wordt aangedreven door een elektromotor. De rondvaart voert door het mooiste gedeelte van Giethoorn en het achterliggende natuurgebied van de Wieden.

 

Op dit moment mag er binnen de corona-maatregelingen nog niet gevaren worden met een schipper Zodra de maatregelingen versoepelen komt er op de site een vaaragenda te staan.

U kunt zich wel alvast aanmelden, dan nemen wij contact met u op als de tochten van start gaan.

 

U kunt zich aanmelden op telefoonnummer 06-54258546 of 0521-361203, ook mag u mailen naar yvonnewildeboer@gmail.com

 

Hieronder vindt u vast meer informatie over de tochten.

(Let op: Tijdens de anderhalve meter maatregelen varen we straks met max. 8 personen en/of  houden we ons aan de richtlijnen RIVM en overheid! Graag vertellen we de mogelijkheden.)

Vroege vogeltocht

Wie vogels wil zien weet dat je ’s morgens vroeg de meeste kans maakt! Het ontwaken van de vogels in dit prachtige waterrijke natuurgebied met moerasbossen en rietlanden is een ervaring om nooit te vergeten. Vogelspotters kunnen hun hart ophalen met het zien en horen van een grote diversiteit weide- en moerasvogels. Iedere morgen fluiten de vogels hun eigen ochtenddeuntje. Zo vroeg komen we zeker reeën tegen. De schipper kan u veel over vogels vertellen, maar ook over de planten en insecten die we onderweg tegenkomen.  Ook de geschiedenis van het dorp Giethoorn komt aan bod. Over de eerste bewoners die hier 800 jaar geleden neerstreken tot en met de jongere generaties die dit gebied hebben gevormd.

Kortom een zeer diverse beleeftour van 2,5 uur!

Vergeet niet uw verrekijker mee te nemen.

Aan boord staan comfortabele stoelen en wij geven u een fleecedeken mee.

Prijs € 34,50 per persoon.

U krijgt tijdens de tour 2 x koffie/thee of warme chocolademelk met een ambachtelijke koek van de banketbakkerij Amoureus.

Wij varen met max. 10 personen. Heeft u interesse, maar bent u met minder dan 8 personen? Schrijft u zich dan in; wij houden u op de hoogte van het aantal inschrijvers. (Bij 8 personen varen we uit.)

Ook is het mogelijk om de boot voor uw eigen gezelschap af te huren

(max. 10 pers.) voor € 295,-

Vaartijden

Om 5.30 uur wordt u aan boord verwacht en we zijn rond 8.00 uur weer terug aan de wal.

Bij voorspelbare regenbuien vaart de schipper niet uit! Hij laat u dit dan op de avond tevoren telefonisch weten via WhatsApp.

 

Natuurtocht

Onze schipper neemt u mee door de dorpsgracht van Giethoorn Noord, waar hij wat meer zal vertellen over de geschiedenis van Giethoorn. Tussen de rietkragen vervolgt hij zijn weg naar het natuurgebied van de Noorder Stouwe. Dit gebied is uniek door de talrijke weidevogels en moerasvogels die u hier zult aantreffen. Dit gebied is een plek van weldadige rust en is veelal alleen per boot bereikbaar. Hoor de blauwborst fluiten en zie een ijsvogel wegschieten. Hier kunt u ook de sperwer, havik, boomvalk en specht spotten. Naast alle vogels die u aantreft tijdens de vaartocht zal de schipper u ook meer vertellen over de andere bewoners van het gebied. De vos, de otter maar ook over vlinders en insecten en niet te vergeten de talloze bloemen als de koekoeksbloem, dotterbloem, pimpernel en ratelaar. Echt volop genieten dus! Vergeet niet uw verrekijker mee te nemen.

Aan boord staan comfortabele stoelen en bij frisse dagen geven we een fleecedeken mee.

Prijs € 34,50 per persoon.

U krijgt tijdens de tour koffie/thee, warme chocolademelk of een flesje frisdrank met een ambachtelijke koek van de banketbakkerij Amoureus.

Wij varen met max. 10 personen. Heeft u interesse, maar bent u met minder dan 8 personen? Schrijft u zich dan in, wij houden u op de hoogte van het aantal inschrijvers. (Bij 8 personen varen we uit.)

Ook is het mogelijk om de boot voor uw eigen gezelschap af te huren

(max. 10 pers.) voor € 295,- (andere tijden in overleg met de schipper)

Vaartijden

9.30 uur wordt u aan boord verwacht en we zijn rond 12 uur weer terug aan wal.

Bij voorspelbare regenbuien vaart de schipper niet uit! Hij laat dit dan op de avond te voren telefonisch weten via WhatsApp.

 

Zomeravondvaart

Op een aantal zomeravonden maken wij ook bovenstaande tocht! Ervaar hierbij de natuur bij het warme licht van de avondzon. Heerlijk onthaasten in deze oase van rust waarbij de meeste toeristen allang verdwenen zijn en o.a. de reeën ook weer tevoorschijn komen.

Vergeet niet uw verrekijker mee te nemen en bij frisse avonden geven we een fleecedeken mee.

Prijs € 37,50 per persoon.

Beleef deze tour onder het genot van een hapje en een drankje (bier, wijn en frisdranken).

Wij varen met max. 10 personen.

Heeft u interesse, maar bent u met minder dan 8 personen? Schrijft u zich dan in, wij houden u op de hoogte van het aantal inschrijvers. (Bij 8 personen varen we uit.)

Ook is het mogelijk om de boot voor uw eigen gezelschap af te huren

(max. 10 pers.) voor € 325,- (andere tijden in overleg met de schipper)

Vaartijden

U stapt rond 19.30 uur aan boord en we verwachten rond 22.00 uur weer aan wal te zijn.

Bij voorspelbare regenbuien vaart de schipper niet uit! Hij laat dit dan op de avond te voren telefonisch weten via Whatsapp.

 

 

Kijkt u voor de boekingsdata straks in onze vaaragenda.

(Onze prijzen zijn inclusief 9 % BTW.)

 

Meer info/ opstapplaats:

Punterwerf Wildeboer

Beulakerweg 48

8355 AJ Giethoorn

Tel/ Whatsapp. 0521-361203/ 06-54258546  (contact persoon: Yvonne Wildeboer)

Email: Yvonnewildeboer@gmail.com

——————————————————————————————————————————————————————————————————-

 

 

De sfeervolle foto hierboven is gemaakt door natuurfotograaf Paul van Gaalen, hier rust copyright op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *