Punterwerf Wildeboer: Verhuur eikenhouten boot
In Giethoorn Noord, aan de rand van dit mooie waterdorp, staat nog een van de laatste twee punterwerven van Giethoorn. Een gastvrij ambachtelijk familiebedrijf, dat al sinds 1933 op de huidige locatie gevestigd is en waarbij de liefde voor de punter al generaties lang wordt doorgegeven.

Vanaf onze Punterwerf kunt u een vaartocht maken in een “bij ons op de werf gebouwde” eikenhouten punter. De punter is een zeer stabiele en veilige boot. Hij werd van oudsher overal voor ingezet, want wegen waren er niet, alles ging per boot. Men voer vroeger alleen maar met de vaarboom. Dit is het bekende “punteren” door de grachten. Giethoorn is hierdoor beroemd geworden!

U vindt comfort en veiligheid belangrijk? Wij ook!
Daarom hebben we onze boot iets breder gemaakt en extra in de boorden verhoogd. Daardoor is het nog ruimer aan boord en de boot nog veiliger. Bovendien heeft u zo minder last van het buiswater op de meren en bij wat meer wind. De boten zijn voorzien van ruime zitkisten waar u uw spullen in kunt opbergen en waarop u gezellig naar elkaar toe kunt zitten. Doordat de punter is gemaakt van eikenhout ligt hij heel stabiel in het water. Graag geven wij u ook een kussen mee aan boord en voor de frissere dagen hebben we lekkere warme fleecedekens voor u. De punter is geschikt voor 8 volwassen personen.

Kortom, dé ideale verhuurboot!

Heeft u andere tijdswensen dan aangegeven, reserveer dan door te bellen naar telefoonnummer: 0521-361203 / 06-54258546. Dan kijken wij voor u, wat er voor die dag de mogelijkheden zijn.

 

Beleef dit adembenemende natuurrijke gebied van het Nationaal park Weerribben en Wieden vanuit het water.

Wat maakt varen in Giethoorn zo leuk!
Vanaf onze werf kunt u met de boot verschillende kanten op om deze prachtige omgeving te ontdekken. Gaat u voor de rust, dan vaart u richting de Weerribben, door de dorpsgracht van Dwarsgracht of maakt u een boottocht door het schilderachtige Giethoorn Noord en het natuurgebied rondom de dorpskern. Houdt u meer van een gezellige drukte, dan kunt u naar de dorpsgracht van Giethoorn Zuid. Het dorp is erg fotogeniek met zijn sprookjesachtige taferelen, paden, waterwegen en talloze bruggetjes, mooie rietgedekte boerderijen en prachtig aangelegde tuinen. U kunt dan onderweg even van de boot afstappen bij een uitnodigend terras, een museum, een aanlegsteiger bij een rietkraag of aan het eilandje midden op het Bovenwijde.

De elektromotor van de punter is eenvoudig te bedienen. Voordat u vertrekt geven wij u graag een uitleg over de motor en ontvangt u de vaarkaart van het gebied. Het parkeren bij ons is gratis! Net als het zwemvest voor de kinderen. Veiligheid gaat boven alles!

Prijzen verhuur eikenhouten of aluminium boot

Bij Punterwerf Wildeboer kunt u een boot huren voor één uur, meerdere uren en zelfs een hele dag.

De huurprijs van de punter (max. 8 volwassen personen) is € 30,- per uur

Het huren van deze punter heeft een dagprijs van € 150,- (u kunt dan max. 8 uur varen)

Ook is het mogelijk om de punter voor meerdere dagen te huren.

(De prijs hiervoor is op aanvraag).

DE verschillende mogelijkheden

houten puntersloep 600

U vindt comfort en veiligheid belangrijk? Wij ook! Daarom hebben we onze boot iets breder gemaakt en extra in de boorden verhoogd. Daardoor is het nog ruimer aan boord en de boot ook veiliger. Bovendien heeft u zo minder last van het buiswater op de meren en bij wat meer wind.

De boten zijn voorzien van ruime zitkisten waar u uw spullen in kunt opbergen en waarop u gezellig naar elkaar toe kunt zitten. Doordat de Punter (sloep) is gemaakt van eikenhout ligt hij heel stabiel in het water. Graag geven wij u ook een kussen mee aan boord en voor de frissere dagen hebben we lekkere warme fleecedekens voor u. De boot is geschikt voor 8 volwassen personen.

reserveer de houten puntersloep 600

Aluminium sloep 600

De aluminium sloep is gelijk aan de omschrijving van de houten sloepen alleen is deze boot van aluminium gebouwd.

Voldoende ruimte voor 8 volwassen personen.

Net als bij de houten sloep is de elektromotor van deze punter eenvoudig te bedienen.

Voordat u vertrekt geven wij u graag een uitleg over de motor en welke routes u op de vaarkaart kunt volgen.

reserveer de aluminium sloep 600